Η Microsoft βγάζει καινούργιες ενημερώσεις για το Surface RT

Το αρχικό Surface RT ξεκίνησε με τη Microsoft να λέει μεγάλα λόγια, τον Οκτώβριο του 2012 και έτρεχε τα Windows RT, ένα λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα tablets και είχε να κάνει με ότι ήταν σχετικό με τις εφαρμογές που δημοσιευόντουσαν στο Windows Store.
Τα Windows RT, ωστόσο, απέτυχε να γίνουν διάσημα, και η Microsoft ήταν μία από τις λίγες εταιρείες που στην πραγματικότητα το υποστήριζε, το Redmond έφτιαξε και μια δεύτερη επιφάνεια που έτρεχε το ίδιο λειτουργικό σύστημα ένα χρόνο αργότερα.

Και όμως, οι συσκευές Windows RT έχουν παραμείνει μάλλον ξεπερασμένες, ακόμη και αν η Microsoft συνεχίζει να βγάζει κώδικες ασφαλείας για αυτά τα tablets. Και ένα από αυτά τα μπαλώματα ασφάλειας κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, και έρχεται να διορθώσει ένα θέμα ευπάθειας που κανείς δεν γνώριζε.
Υποστηρίζετε ότι το MS16-094 διορθώνει ένα κενό που επέτρεπε στους χρήστες να εγκαταστήσουν άλλα λειτουργικά συστήματα στις συσκευές που τρέχουν Windows RT.
Με το Windows RT να έχει γίνει ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς μέλλον, πολλοί έχουν εξετάσει τρόπους για να εγκαταστήσουν ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για το Surface RT, αλλά οι περισσότεροι προσπάθειες απέτυχαν λόγω του κλειδωμένου bootloader και των άλλων συστημάτων ασφαλείας που η Microsoft έχει θέσει σε εφαρμογή.

Σε τo επίσημοo δελτίο στη σελίδα της Microsoft δήλωσαν:

“Ένα χαρακτηριστικό bypass την ευπάθεια της ασφαλείας όταν το Windows Secure Boot εφαρμόζει εσφαλμένα μια πληγείσα πολιτική. Ένας εισβολέας που θα εκμεταλλευθεί επιτυχώς αυτήν την ευπάθεια θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τους ελέγχους ακεραιότητας κώδικα, επιτρέποντας εκτελέσιμα δοκιμαστικά προγράμματα οδήγησης να φορτωθούν σε μια συσκευή προορισμού. Επιπλέον, ένας εισβολέας θα μπορούσε να παρακάμψει το Secure Boot Integrity Validation για το BitLocker και το χαρακτηριστικό του Device Encryption security. “