Η Microsoft αγαπάει την Python… γνωρίστε το νέο Python Engineering blog της!

Ο προγραμματισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε πολλών ειδών προβλήματα. Ενώ υπάρχουν πολλές εύκολες και γρήγορες γλώσσες προγραμματισμού, η Python είναι αυτή που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ανάμεσα τους. Συγκρινόμενη με άλλες, είναι η πιο εύκολη στην εκμάθηση και “συγχωρεί” λίγο πιο εύκολα… Σε αυτό το άρθρο μας θα αναφερθούμε στην Python team της Microsoft και στο ολοκαίνουργιο Python Engineering blog τους.

Η Python team της εταιρείας είναι κομμάτι της Data Group της Azure. Είναι γνωστό το γεγονός πως η Python αποτελεί πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της data science στη σημερινή εποχή.

Η Azure Data Group της Microsoft είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και την διατήρηση των SQL Server, Cortana Analytics Suite και  Azure ML Studio. Αυτή η ομάδα επίσης έφερε τα καλοδεχούμενα Python Tools για το Visual Studio τα οποία έρχονται μαζί με όλες τις δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις του Visual Studio 2015.

Γιατί λοιπόν η Microsoft ξεκίνησε το Python Engineering Blog?

Στην πρώτη της λοιπόν αυτή απόπειρα για το Python Engineering blog post, η εταιρεία δηλώνει πως εργάζεται σκληρά κι έχει πολλά να μοιραστεί με την Python community και τους developers.

Η Microsoft είναι γνωστή για τα δημιουργικά της side-projects άλλωστε. Αν αναφέρουμε μερικά, μέσα σε αυτά σίγουρα βρίσκεται το πιο δημοφιλές, το Microsoft age-guessing robot. Η Ρython team της εταιρείας δημιουργεί ενδιαφέροντα tools αρκετά συχνά και τα μοιράζεται με όλο τον κόσμο. Σας αναφέρουμε μερικά Python based projects που μπορείτε να checkάρετε κι εσείς οι ίδιοι στο blog τους —

Project Oxford — Speech recognition and natural language processing in Python,
PyVot — Για τους λάτρεις του Excel
PyKinect2 — Για τους Kinect users

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο Microsoft Python Engineering blog κάνοντας κλικ εδώ.