Η Lisa Rousos έμαθε για το θάνατο της κόρης 8χρονης κόρης της Saffie Roussos

Βαθιά λύπη και συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος 22 ατόμων στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, καθώς πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά.

Ένα από αυτά ήταν και η 8χρονη, κυπριακής καταγωγής, Saffie Rose Roussou, η οποία είχε πάει στη συναυλία της Ariana Grande με τη μητέρα της και την αδερφή της.

Η μητέρα της μικρής που βρισκόταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και έπειτα από δύο χειρουργικές επεμβάσεις συνήλθε και έμαθε για το θάνατο της κόρης της.

Σημειώνεται πως η 8χρονη, αρχικά, βρισκόταν στη λίστα με τους αγνοούμενους από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η οικογένειά της την αναζητούσε μετά την επίθεση και είχε αναρτήσει φωτογραφία της στα social media, η οποία είχε γίνει viral, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την εντοπίσει.

Η Saffie Rose Roussou είχε πάει στη συναυλία στο Manchester Arena μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, την 24χρονη Ashley και την 48χρονη μητέρα της, Lisa. Οι δύο γυναίκες διακομίστηκαν μετά την επίθεση σε διαφορετικά νοσοκομεία προκειμένου να εγχειριστούν, αλλά η μικρή Saffie αγνοούνταν.

Σήμερα, ένας στενός φίλος της οικογένειας, ο Mike Swanny, ο οποίος κλήθηκε να είναι και ο εκπρόσωπος της οικογένειας, αποκάλυψε ότι η ζωή της μητέρας της μικρής, Lisa, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, δε χρειάζεται πλέον τη μηχανή υποστήριξη και ότι έχει, αποκτήσει, πλήρως τις αισθήσεις της.

Ο 38χρονος εξήγησε επίσης ότι η Lisa γνωρίζει, πλέον, για το θάνατο της κόρης της Saffie, που είναι ήταν από τα νεότερα θύματα της τρομοκρατική επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα νέα σχετικά με την αποφυγή του κινδύνου της Lisa είναι πολύ ευχάριστα. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στην αρχή, αλλά το Σάββατο της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη και την Κυριακή ήταν σε θέση να μιλήσει» και συμπληρώνει «γνωρίζει την κατάσταση με την Saffie. Είναι ακόμα στο νοσοκομείο, αλλά κινεί τα πόδια της, κάτι που είναι φανταστικό», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άλλη κόρη της οικογενείας, η οποία νοσηλευόταν και αυτή σε άλλο νοσοκομείο.

«Η Ashlee είναι εξαιρετικά καλά, μεταφέρθηκε σε διαφορετικό νοσοκομείο με πληγές, αλλά από ότι φαίνεται θα μπορέσει να βγει την Τετάρτη» και κατέληξε αναφερόμενος στον πατέρας της οικογένειας.

«Ο Andrew ήταν τόσο δυνατός, δεν ήθελε να θρηνήσει μέχρι να μάθει ότι η σύζυγός του είναι εντάξει».

Συνολικά, 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση που πραγματοποίησε ο Abedi, στο Manchester Arena λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Ariana Grande.

Πολλοί επιζώντες εξακολουθούν να υποβάλλονται σε θεραπείες προκειμένου να επανέλθει η υγεία τους.

Όταν τα ονόματα των θυμάτων άρχισαν να δημοσιοποιούνται την περασμένη Τρίτη το πρωί, το όνομα της Saffie βρισκόταν στον κατάλογο «αγνοούμενοι», και οι απελπισμένες εκκλήσεις για πληροφορίες της οικογένειας και των φίλων σχετικά με το πού βρισκόταν έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Mike Swanny, ο οποίος διαχειρίζεται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δίπλα στο κατάστημα της οικογένειας Roussos στο Hough Lane, συμμετείχε εξαρχής στην έρευνα εντοπισμού της μικρής, ενώ του ζητήθηκε να διαχειριστεί τις διάφορες δωρεές, κάρτες και πληροφορίες που προέρχονταν από το κοινό.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το μαγαζί της οικογένειας προκειμένου να στηρίξουν την οικογένεια με εκατοντάδες λουλούδια και χρήματα που προορίζονταν για τη μνήμη της μικρής Saffie.

Ο ίδιος αναφέρει: «Θα ανοίξω έναν φιλανθρωπικό λογαριασμό καθώς τα χρήματα έρχονται από παντού, έχω τηλεφωνικές κλήσεις καθημερινά, χθες συγκέντρωσα περίπου 9.000£ ή 10.000£ μόνο από δωρεές των ανθρώπων» και καταλήγει:

«Ο Andrew είναι συγκλονισμένος από όλα αυτά, είπε ότι δεν ήξερε ότι υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω… Είμαι τόσο υπερήφανος γι ‘αυτόν, είναι τόσο αξιέπαινος».