Η JPMorgan ετοιμάζει fund σε bitcoin για τους (πολύ) πλούσιους πελάτες της

Η JPMorgan Chase & Co. σχεδιάζει να παρέχει ένα ενεργά διαχειριζόμενο fund σε Bitcoin στους πλούσιους πελάτες της, σε μια ακόμα ένδειξη του πως η Wall Street «υιοθετεί» το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανοίγοντας το δρόμο για την καθιέρωσή του ως mainstream επιλογή.

Το fund θα είναι διαθέσιμο ήδη από αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε το CoinDesk σήμερα, Δευτέρα, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, ενώ αναμένεται να συνεργαστεί με την εταιρεία NYDIG (χρηματοοικονομική εταιρεία για το bitcoin). Εκπρόσωποι των JPMorgan και NYDIG αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το Bitcoin σημείωνε άλμα έως και 12% σήμερα το πρωί διαπραγματευόμενο σχεδόν στα 54.000 δολάρια και καταγράφoντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι μεγάλες τράπεζες αμφιταλαντεύονται για το εάν θα παρέχουν στους πελάτες τους πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα και προς το παρόν μένουν στο περιθώριο καθώς το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα αυξάνουν δραστικά τη δημοτικότητά τους.

Η JPMorgan είναι αυτή που έχει κάνει τα περισσότερα βήματα, προσθέτοντας πέρυσι τα ανταλλακτήρια Bitcoin Coinbase Inc. και Gemini Trust Co. στους πελάτες της. Επιπλέον η τράπεζα έχει υιοθετήσει το δικό της crypto, το JPM Coin, ώστε να το χρησιμοποιούν οι πελάτες της για πληρωμές εκτός συνόρων από το 2019.

Ο ένας από τους δύο προέδρους της JPMorgan, ο Daniel Pinto είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα «βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της» όσον αφορά το Bitcoin. Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα γίνεται η δεύτερη μετά την Morgan Stanley που ετοιμάζεται να προσφέρει στους πλούσιους πελάτες πρόσβαση σε Funds που λειτουργούν με Bitcoin.