Η Intrasoft εκσυγχρονίζει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η INTRASOFT International,  επιλέχθηκε μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες προσφορών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου να αναλάβει το έργο μηχανογράφησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 657.615,00 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2015. Συγχρηματοδοτείται κατά 85% από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πληροφοριακά συστήματα σε Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, το οποίο θα καλύπτει όλες τις λειτουργίες που αφορούν στους φοιτητές.

Θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για όλες τις λειτουργίες που αφορούν στους φοιτητές, όπως δημιουργία ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων και εξετάσεων, εγγραφή στα μαθήματα, παρακολούθηση της προόδου των φοιτητών, στήριξη των φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες, κτλ. Μέσα από το σύστημα θα παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες στο άμεσα εμπλεκόμενο προσωπικό, αλλά και υπηρεσίες αυτοεξυπηρέτησης μέσω διαδικτύου για τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές.

Στόχος του έργου είναι η μείωση φόρτου διεκπεραιωτικής φύσης εργασιών ,πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Το νέο σύστημα θα παρακολουθεί όλο τον κύκλο ζωής ενός φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο, τηρώντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στην ακαδημαϊκή του δραστηριότητα και όχι μόνο.