Η Intel προχωράει σε πώληση της cyber security επιχείρησης της!

Η Intel εξετάζει τις επιλογές της για την πώληση της Intel Security της, καθώς ανέφερε στους Financial Times,η εταιρεία φαίνεται να έχει ήδη μιλήσει με αρκετούς τραπεζίτες για να βρουν ένα νέο σπίτι για το τμήμα της cyber security.

Η Intel Security σχηματίστηκε μετά την απόκτηση της εταιρείας παραγωγής λογισμικού προστασίας από ιούς McAfee το 2010 από την Intel, αλλά η εταιρεία φαίνεται να στρέφετε μακριά από την προσωπική χρήση του υπολογιστή helped found (όπως είναι η αγγλική ορολογία), κάποια τμήματα μπορεί να “κοπούν” τελείως από τον γίγαντα της τεχνολογίας.

Η Financial Times εικάζει ότι μια ομάδα από εταιρείες private equity θα μπορούσε να έρθουν μαζί-να συνεργαστούν με άλλα λόγια δηλαδή-για να κάνουν την απόκτηση της Intel Security, πιθανώς υψηλότερη (χρηματικά πάντα) από τα 7,7 δις δολάρια που Intel είχε αρχικά πληρώσει για τη McAfee, πριν από έξι χρόνια.

Η Intel με ανακοίνωση της τον Απρίλιο δήλωσε ότι θα διακόψει 12.000 περίπου θέσεις εργασίας για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην παραγωγή των chips για τα κέντρα δεδομένων και των Ιnternet of Things συσκευών.

Σε μια παρόμοια συμφωνία, η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Bain Capital πούλησε την Blue Coat Security στην Symantec νωρίτερα αυτό το μήνα για περίπου 4,65 δις δολάρια.