Η HOREXPO ανοίγει τις πύλες της στην Κύπρο

Για τρεις ημέρες, από τις 25 – 27 Ιανουαρίου 2013,  η δεύτερη Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμού και Τροφοδοσίας Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Café και Χώρων Ψυχαγωγίας θα λειτουργεί  στο Περίπτερο 6 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης.

Από 11:00 – 20:00 οι επαγγελματίες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να δουν εταιρείες που αφορούν επαγγελματικό εξοπλισμό μαζικής εστίασης, τρόφιμα και ποτά, συστήματα και προϊόντα καθαρισμού, είδη κοσμετολογίας, επεξεργασίας νερού, εξοπλισμού πισίνας, spa, συστήματα ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης, έπιπλα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, στρώματα, συστήματα τηλεπικοινωνιών, ήχου εικόνας και ασφάλειας, λογισμικό και συστήματα δικτύων.

Η HOREXPO CYPRUS, έχει επαγγελματικό χαρακτήρα και έχουν προσκληθεί επισκέπτες από διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου τόσο με αποστολή ταχυδρομικών όσο και ηλεκτρονικών προσκλήσεων, καθώς και με μια σειρά στοχευμένων προωθητικών ενεργειών τις οποίες η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων εφάρμοσε για πρώτη φορά πέρσι.

Ο επαγγελματικός χαρακτήρας της έκθεσης ενισχύεται και φέτος από μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της 2ης HOREXPO η IL Barista Academy παρουσιάζει το σεμινάριο «Η ιστορία του καφέ… διαδικασία και τρόπος παρασκευής του», η Κυπριακή Ενωση Μπαρτέντερς και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπως και πέρσι έτσι και φέτος διοργανώνουν τους Παγκύπριους Διαγωνισμούς κοκτέιλ, ενώ θα επιμεληθούν και φέτος το κοκτέιλ καλωσορίσματος στα εγκαίνια της έκθεσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν φέτος διαγωνισμοί των Bartenders είναι ότι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός Champions of Champions, όπου οι πρωταθλητές των τελευταίων 10 χρόνων θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για να αναδειχτεί ο πρώτος ανάμεσα στους πρώτους.

Στον τομέα του ποτού, η 2η HOREXPO παρουσιάζει το Bar Tube, το οποίο είναι ένα εξειδικευμένο event που αφορά τους επαγγελματίες Bartenders, ιδιοκτήτες και διευθυντές μπαρ, επαγγελματίες του χώρου και όλους όσους τους ενδιαφέρουν τα αλκοολούχα ποτά και λατρεύουν τα cocktails.

Θα συνδυάσει παρουσιάσεις υφιστάμενων και νέων προϊόντων, γευσιγνωσίας και σεμινάρια από Έλληνες και ξένους εισηγητές που θα μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας.

Επίσης, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 μέσα στο Περίπτερο 6, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης 2013 Τουρισμού – Ξενοδοχείων – Εστιατορίων το οποίο διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΔΙΞΕ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και με τη λήξη του συνεδρίου θα ακολουθήσει Σαλόνι Διασυνδέσεων στο χώρο της έκθεσης για γνωριμία, ανταλλαγή ιδεών και διαβούλευση.

Τέλος, στα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το Κρητικό Πανόραμα Γεύσεων, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει την παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών προϊόντων.