Η Goldman Sachs σκέφτεται να πουλήσει τα κεντρικά της στο Λονδίνο

Ο επενδυτικός κολοσσός Goldman Sachs σκέφτεται να πουλήσει και στη συνέχεια να νοικιάσει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο. Το κτίριο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να πουληθεί έναντι τουλάχιστον 1 δισ. στερλίνων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της επενδυτικής. Η τράπεζα εξετάζει την πώληση του κτιρίου στις αρχές του επόμενου έτους, ωστόσο, καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Η ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές έχει οδηγήσει μια σειρά από εταιρείες, όπως η Lloyds Banking Group και η KPMG να πουλήσουν τα κτίριά τους και στη συνέχεια να τα νοικιάσουν ξανά, καθώς οι αύξηση των τιμών έχει οδηγήσει τις αποδόσεις για τα καλύτερα κτίρια στο City του Λονδίνου σε ιστορικό χαμηλό, στο 4%.

«Είναι έξυπνο εκ μέρους της Goldman Sachs» σχολιάζει ο Χέμαντ Κότακ, αναλυτής της Green Street Advisors LLC. Ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο της Goldman όχι μόνο θα της εξασφάλιζε μεγάλο κέρδος αλλά θα την «έδενε» για αρκετό καιρό στο Λονδίνο, προσθέτει.

Η συνολική αξία του κτιρίου, που χωράει περίπου 9.600 υπαλλήλους, θα αποφασιστεί από το ενοίκιο που θα είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Goldman.