Η Goldman Sachs δημιουργεί δικό της ψηφιακό νόμισμα..! Στα χνάρια της JP Morgan

Ο David Solomon της Goldman Sachs ετοιμάζεται να αντιγράψει τον Jamie Dimon καθώς εξετάζει τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος για πληρωμές,

Όπως είπε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ερευνά στα ψηφιακά νομίσματα και η Goldman εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει δυναμικά στη διαδικασία μετατροπής νομισμάτων ή assets σε διαπραγματεύσιμα ψηφιακά συμβόλαια της τεχνολογίας blockchain.

«Ας υποθέσουμε ότι όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο εξετάζουν τις δυνατότητες του λεγόμενου tokenization ( αντικατάστασης των ευαίσθητων δεδομένων με τυχαία σύμβολα, τα οποία αν κλαπούν δεν θα συνεπάγεται απώλεια) , των σταθερών νομισμάτων και των πληρωμών χωρίς εμπόδια», αναφέρει ο Solomon.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το δικό της σταθερό νόμισμα, το JPM Coin, ώστε να το χρησιμοποιούν οι πελάτες της για πληρωμές εκτός συνόρων.

Και η Facebook Inc. αυτό τον μήνα αποκάλυψε το δικό της νέο νόμισμα για την πραγματοποίηση πληρωμών – το Libra – το οποίο σχεδιάζει να λανσάρει εντός του 2020.

Ο Solomon πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει αν έγιναν συνομιλίες μεταξύ Goldman Sachs και Facebook.

Περιορίστηκε να πει ότι τα σταθερά νομίσματα που βασίζονται στο blockchain και συνδέονται με πραγματικά νομίσματα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής το σύστημα πληρωμών.