Η FIABCI-Κύπρου συντονίζεται με το ΥΠΕΞ για αναβάθμισή της σε πολυεθνικό τμήμα

Οι προσπάθειες αναβάθμισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας FIABCI (Τμήμα Κύπρου) σε «Πολυεθνικό Τμήμα Μεσογείου και Μέσης Ανατολής» της FIABCI International, βρέθηκαν στο επίκεντρο χωριστών συναντήσεων που είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λάκης Τοφαρίδης με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με ανώτερους λειτουργούς του Υπουργείου.

H FIABCI-Κύπρου έλαβε πρόσφατα την κατ’ αρχήν έγκριση της FIABCI-International για να μετατραπεί σε Πολυεθνικό Τμήμα και έχει στη διάθεσή της όλο το 2014 για να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλάνο και να υλοποιήσει τη σχετική πρόταση που η ίδια υπέβαλε στη FIABCI-International.

Η αντιπροσωπεία της FIABCI-Κύπρου ενημέρωσε το Υπουργείο για τις προοπτικές που θα δημιουργήσει μια τέτοια εξέλιξη και ζήτησε τη στενή συνεργασία του Υπουργείου. Τόσο ο κ. Κασουλίδης όσο και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον και δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλλει η FIABCI-Κύπρου για αναβάθμιση. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκε επίσης ο ρόλος που διαδραματίζει η FIABCI στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα.

Στόχος της επιδιωκόμενης αναβάθμισης της FIABCI-Κύπρου είναι η διεύρυνση των σχέσεων και συνεργασιών της Κύπρου με την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η δημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας η οποία θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην FIABCI-International, καθώς και η δημιουργία ενός οικονομικά εύρωστου πολυεθνικού Τμήματος με σκοπό τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών και σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Στη συνάντηση με τους ανώτερους λειτουργούς του ΥΠΕΞ, συμμετείχαν εκ μέρους της FIABCI-Κύπρου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Τάσος Σταύρου, Γιάννης Αντωνίου και Άθως Τοφαρίδης.