Η Corvette, θα γίνει ξεχωριστό brand, με δική της γκάμα μοντέλων

Η Corvette, θα γίνει ξεχωριστό brand, με δική της γκάμα μοντέλων

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και περισσότερο το σενάριο που προβλέπει την ανεξαρτητοποίηση της Corvette και τη δημιουργία ξεχωριστής μάρκας, κάτω από την ομπρέλα της Chevrolet αλλά με δική της γκάμα μοντέλων.

Η Corvette ποτέ δεν «φόρεσε» το σήμα της Chevrolet και πάντα αντιμετωπιζόταν ως κάτι ξεχωριστό, ακόμα και μέσα στη μητρική εταιρεία.

Αρκετό καιρό τώρα, υπάρχει μια φήμη που θέλει την Corvette να «αναπτύσσεται» ως ξεχωριστή μάρκα, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο της πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία και την ιστορία του μοντέλου που ανέκαθεν αντιμετωπιζόταν ως κάτι ξεχωριστό. Με το λανσάρισμα της νέας Corvette, οι φήμες αυτές αναζωπυρώθηκαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autoweek, που βασίζεται σε συζήτηση με στελέχη της GM που δεν ήθελαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, η Corvette θα γίνει ανεξάρτητο brand κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου.

Η εξέλιξη της γκάμας που θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2020, θα περιλαμβάνει εκτός της κεντρομήχανης νέας έκδοσης του θρυλικού μοντέλου, ένα μοντέλο sedan και ένα crossover ή SUV.

Από τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Autoweek, έχει προκύψει και η είδηση πως θα επανέλθει και η Cadillac στην κατηγορία των sport αυτοκινήτων, με ένα μοντέλο που θα εξελιχθεί χρησιμοποιώντας ως βάση την Corvette C8.