Η Citroen θα συμμετάσχει στο WTCC με το C-Elysee WTCC

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση για την συμμετοχή της Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού του 2014, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει το μοντέλο που θα οδηγήσει στις πίστες του θεσμού ο Σεμπάστιαν Λέμπ. Το Citroen C-Elysee WTCC είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Το μικρομεσαίο τριών όγκων μοντέλο έχει ήδη στο ενεργητικό του, περισσότερες από 30.000 παραγγελίες, αριθμός που υπερβαίνει κατά περίπου 30% τις αρχικές προβλέψεις της μάρκας.

Η δυναμική του εμφάνιση τονίζεται από την μικρή απόσταση από το έδαφος και τους τροχούς 18 ιντσών. Επίσης διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω και φαρδύτερα φτερά.

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα βρίσκεται το ίδιο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο που χρησιμοποιείται και στο DS3. Στο αυτοκίνητο που θα αγωνιστεί στο WTCC, μετά τις βελτιώσεις η ισχύς αγγίζει τους 380 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρόσθιους τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Το πρόγραμμα εξέλιξης του ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει για πρώτη φορά από κοντά στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου 2013).