Η Celta Vigo ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ την Barcelona με 4-1!!! (Video)

Η Θέλτα φόρεσε τα… παπούτσια της Μπαρτσελόνα, ήταν εκείνη που αποθέωσε το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, κυκλοφόρησε τη μπάλα, έκανε φάσεις όποτε ήθελε και τελικά σταμάτησε στα τέσσερα γκολ. Και όμως είναι αλήθεια.

Το 4-1 ήταν κολακευτικό για τους Μπλαουγκράνα που θα μπορούσαν να έχουν γνωρίσει ανείπωτο, ιστορικό διασυρμό. Και πάλι καλά να λένε δηλαδή που γλίτωσαν μόνο με τόσα. Η χειρότερη εμφάνιση τους στη σύγχρονη εποχή είχε απέναντι της το πιο τέλειο ματς που έχουν κάνει οι Γκαγιέγκος, οι οποίοι απογειώθηκαν ως αήττητοι στην κορυφή της La Liga.

Η εικόνα φάνηκε από την αρχή και δεν μπόρεσε να την αποτρέψει ούτε η πρώτη παρουσία του Πικέ στην 11άδα στο πρωτάθλημα. Η αλήθεια πάντως είναι πως κανείς δεν μπορούσε να κάνει το οτιδήποτε στο 1-0. Ο Νολίτο (26′) έβαλε γκολάρα, καθώς κοντρόλαρε, σήκωσε το κεφάλι και από πλάγια αριστερά σημάδεψε στο απέναντι παραθυράκι του Τερ Στέγκεν που πήδηξε, αλλά δεν έφτασε. Τέσσερα λεπτά αργότερα θα ερχόταν η ψυχρολουσία. Από λάθος του Πικέ, ο Ιάγο Ασπας βγήκε μόνος του απέναντι από τον Τερ Στέγκεν και τον νίκησε με υπέροχη λόμπα από το ημικύκλιο. Σε όλα αυτά μέχρι το 45′ η Μπάρτσα είχε να αντιπαραθέσει μόνο δύο καλά σουτ (Μέσι, Νεϊμάρ) που έβγαλε εύκολα ο Αλβαρεθ. Στο ημίχρονο το στατιστικό δεν μπορούσε να πει ψέμματα (με 2-0 στην ανάπαυλα η Μπάρτσα δεν είχε γυρίσει ματς από το 1962).

Ούτε στην επανάληψη μπόρεσε να λειτουργήσει ο οργανισμός της ομάδας του Λουίς Ενρίκε. Το κέντρο δεν είχε κινητικότητα και οι τρεις μπροστά ήταν χαμένοι (ειδικά ο Λουίς Σουάρες έκανε το χειρότερο του παιχνίδι). Και σα να μην έφταναν αυτά, εκεί που πήγαν κάπως να πιέσουν οι φιλοξενούμενοι, παραλίγο να δεχτούν και τρίτο. Ο Ιάγο Ασπας που έκανε το ματς της καριέρας του, βγήκε ξανά τετ α τετ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Κάπου εκεί ο αγώνας πήρε τρελό ρυθμό. Μόνο που ο Μέσι (53′) σε κενή εστία σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και η κεφαλιά του Πικέ (55′) πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Τότε λοιπόν που η Μπάρτσα το πάλευε κάπως, τότε την πάτησε. Ο Ιάγο και πάλι, υποδέχτηκε μια στραβοκλωτσιά, διώξιμο πίσω από τη μεσαία γραμμή και αφού άδειασε τον Ντάνι Αλβες, ξεχύθηκε για να πλασάρει ιδανικά το 3-0.

Εκεί θα μπορούσε να έχει βάλει κι άλλο η Θέλτα, αλλά ο Νολίτο αντί να δώσει στον ολομόναχο Ιάγο, πλάσαρε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Στο 80′ έπειτα από ασίστ του Μέσι, ο Νεϊμάρ πήρε το κοντρόλ και πλάσαρε στην κίνηση κάτω από τα πόδια του Αλβαρεθ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μουνίρ μόνος του πέταξε την ευκαιρία του και στη συνέχεια ο Τερ Στέγκεν ξαναμάζεψε τη μπάλα από την εστία του, καθώς ο Γκουιντέτι πέρασε μέσα από δύο αντιπάλους και έβαλε το παρθενικό του γκολ του με τη Θέλτα.

Εκεί έλαβε τέλος η σεμνή τελετή, με τους Γκαγιέγκος να πανηγυρίζουν τόσο μεγάλη νίκη επί της Μπάρτσα για πρώτη φορά από το 1957 (4-0). Οσο για τους ηττημένους, τόσο βαριά σφαλιάρα στο πρωτάθλημα είχαν επτά χρόνια να εισπράξουν. Από εκείνο το 4-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Αυτή πάντως ήταν η τρίτη φορά φέτος που δέχτηκαν σε αγώνα τέσσερα γκολ (Σεβίλλη Σούπερ Καπ Ευρώπης, Μπιλμπάο Σούπερ Καπ Ισπανίας).

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίσο): Αλβαρεθ, Καμπράλ, Γκόμεθ, Μάγιο, Τζόνι, Ραντόγια (Πάμπλο Ερνάντες), Βας (84′ Πλανάς), Φερνάντες, Ορεγιάνα, Νολίτο, Ιάγο Ασπας ( 79′ Γκουιντέτι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ματιέ, Ντάνι Αλβες, Σέρζι Ρομπέρτο (58′ Μουνίρ), Μπουσκέτς (67′ Ράκιτιτς), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.