Η Apple παρουσιάζει την Τρίτη τα νέα iPhones – Τι πρέπει να ξέρετε…

Τα νέα iPhones θα παρουσιάσει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, στο Cupertino της Καλιφόρνιας την Τρίτη. Αυτή είναι η πιο σημαντική ημέρα της χρονιάς της εταιρείας. Το smartphone αποτελεί σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων της Apple και τα νέα μοντέλα αναμένονται ως μεγάλη πηγή εσόδων.

Τρία νέα μοντέλα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα iPhone XR, XS και XS Max. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης νέα Apple Watches.

Εμφανείς αναμένεται να είναι οι βελτιώσεις στο πεδίο του imaging στο πίσω μέρος, καθώς τα iPhone XS και XS Max θα έχουν τριπλή κάμερα προκειμένου να προσφέρουν καλύτερα οπτικά αποτελέσματα στο πεδίο της μεγέθυνσης και του βάθους εστίασης.

Σημαντικές βελτιώσεις αναμένονται και στο πεδίο της κινηματογράφησης, καθώς όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα όσα θα ανακοινώσει η Apple για τις αλλαγές που φέρνει στο πεδίο της κάμερας.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενσωμάτωση του επεξεργαστή Α13 στο εσωτερικό του νέου iPhone, ο οποίος αναμένεται να έχει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε όλα τα σημεία, μαζί με καλύτερη διαχείριση ενέργειας.
Υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα αναφορικά με την μνήμη RAM, με πολλές φήμες να κάνουν λόγο για 4 GB στα πιο ακριβά μοντέλα και μνήμη RAM 3 GB στο iPhone XR. Το λειτουργικό σύστημα της συσκευής θα είναι το iOS 13, με καλύτερη διαχείριση της βιβλιοθήκης εικόνων και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, μαζί με τη διαμόρφωση dark mode.

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο αναφέρονται πολλές πηγές είναι ότι τα νέα μοντέλα iPhone θα μπορούν να υποστηρίξουν το Apple Pencil, κάτι που υπονοεί ότι οι οθόνες τους θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από εκείνες των σημερινών μοντέλων.

Αναφορικά με την έλευση του 5G, οι φίλοι της Apple φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020, καθώς τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν σε λίγες ημέρες δεν θα έχουν υποστήριξη των δικτύων νέας γενιάς.

Η Apple θέλει να διαρκούν περισσότερο οι νέες συσκευές. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με το γεγονός ότι η Apple χρεώνει υψηλές τιμές για την αντικατάσταση των θρυμματισμένων iPhones, αλλά τα φετινά μοντέλα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αυτό το πρόβλημα. Τα νέα ακουστικά λέγεται ότι θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη θραύση και στην κρούση. Οι συσκευές θα είναι επίσης σε θέση να επιβιώσουν κάτω από το νερό για αρκετές ώρες.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης νέα iPads και Mac για αργότερα φέτος.