Η Apple αγοράζει την McLaren προς 1,1 δισ. ευρώ μέχρι 1,7 δισ. ευρώ

Tο ποσό που αναμένεται να δώσει η Apple είναι από 1,1 δισ. ευρώ μέχρι 1,7 δισ. ευρώ, κάτι που θα μετατρέψει αυτή την εξαγορά στη δεύτερη ακριβότερη εξαγορά στην ιστορία της Apple

Συζητήσεις με το τεχνολογικό τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας McLaren για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ή μέρους τους έχει ξεκινήσει η Apple, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Financial Times».

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση «δένει» με τη μυστικότητα, η οποία καλύπτει το πρόγραμμα της Apple για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει το δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ποσό που αναμένεται να δώσει η Apple είναι από 1,1 δισ. ευρώ μέχρι 1,7 δισ. ευρώ, κάτι που θα μετατρέψει αυτή την εξαγορά στη δεύτερη ακριβότερη εξαγορά στην ιστορία της Apple μετά την απόκτηση έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Beats Electronics της εταιρείας που είχε φτιάξει ο Dr Dre μαζί με τον Τζίμι Ιοβιν.

Προβλήματα

Η McLaren Technology, που κατέχει το 80% των μετοχών της McLaren Automotive, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς το 2014 είχε έσοδα 308 εκατομμύρια ευρώ και ζημίες 26 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

Πέρυσι συνολικά κατασκεύασε 1.654 οχήματα με αρχική τιμή 1,1 εκατ. ευρώ έκαστο και είχε έσοδα 523 εκατομμύρια ευρώ, όμως και πάλι το πιθανότερο είναι ότι είχε ζημία (δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το 2015).