Η Amazon εξαγοράζει την MGM έναντι 8,45 δισ. δολ.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.) έναντι 8,45 δισ. δολ., στην ισχυρότερη κίνησή της στον κλάδο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και αναβαθμίζοντας τις φιλοδοξίες της στο πεδίο του τηλεοπτικού περιεχομένου streaming.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, μετά από εκείνη της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολ.

Η Amazon ανέφερε ότι ελπίζει να δώσει νέα πνοή και να αξιοποιήσει την ιστορία της MGM στην παραγωγή κινηματογραφικού υλικού προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τα Amazon Studios, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό βραχίονά της.

“Η πραγματική χρηματοοικονομική αξία πίσω από αυτή την συμφωνία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναπλαισιώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM”, ανέφερε ο Mike Hopkins, ανώτερος αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios, σε δήλωσή του. “Είναι τρομερά συναρπαστικό και δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες για ποιοτική μυθοπλασία και αφήγηση ιστοριών”.

Προσπάθεια ενίσχυσης του video streaming περιεχομένου

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της MGM Kevin Ulrich ανέφερε: “Η ευκαιρία να ευθυγραμμίσουμε την ιστορία της MGM με την Amazon είναι ένας ιδιαίτερα εμπνευσμένος συνδυασμός”.

Οι Amazon, Netflix, Disney και άλλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών video streaming προσπαθούν εδώ και καιρό να ενισχύσουν το περιεχόμενό τους προκειμένου να κερδίσουν συνδρομητές, δαπανώντας δισεκατομμύρια για την απόκτηση περιεχομένου, αλλά και για τη δημιουργία νέου, πρωτότυπου υλικού.

Η συγκέντρωση στον χώρο των ΜΜΕ εξάλλου συνεχίζεται, προκειμένου να δημιουργηθούν οντότητες οι οποίες να μπορούν να ανταγωνιστούν κολοσσούς όπως οι Amazon και Netflix. Η συμφωνία 43 δισ. δολ. για τη συγχώνευση της Discovery με την WarnerMedia, μετά το spinoff από την AT&T, την προηγούμενη εβδομάδα, αποτελεί το τελευταίο “σύμπτωμα” αυτής της τάσης.

Η μετοχή της Amazon δεν αντέδρασε ιδιαίτερα στα νέα για τη συμφωνία, στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές.