Η Aegean σχεδιάζει παραγγελία αεροσκαφών ύψους $5,5 δισ

Παραγγελία τουλάχιστον 50 νέων αεροσκαφών σχεδιάζει η Aegean στις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη διπλασιάσει το στόλο της από το 2013, θα επιλέξει μεταξύ των τελευταίων μοντέλων Airbus SE A320neo και Boeing Co. 737 Max, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης σε συνέντευξή του.

«Είμαστε τώρα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, πραγματικά στις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο κ. Γερογιάννης.

Τα αεροσκάφη, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν μεταξύ του 2020 και του 2024, θα αντικαταστήσουν τον «γερασμένο» στόλο αεροσκαφών Airbus και θα αυξήσουν τη χωρητικότητα.

Η Aegean δήλωσε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί 75 αεροπλάνα μέχρι το 2023 συμπεριλαμβανομένων και των αεροσκαφών που συνδέουν την Αθήνα με άλλους εγχώριους προορισμούς.

Με την τιμή του A320neo να υπολογίζεται στα 110,6 εκατ. Δολάρια, η εκτιμώμενη πιθανή συμφωνία με την Airbus ανέρχεται στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Γερογιάννης δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική να εισέλθει η εταιρεία στην αγορά μακρινών αποστάσεων σε δρομολόγια που εξυπηρετούνταν από την Ολυμπιακή, αν και αυτό ίσως προχωρήσει την επόμενη δεκαετία.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει 9% αυτό το έτος, μετά την αύξηση του 30% το 2017. Η συνολική αξία φτάνει τα 643 εκατομμύρια ευρώ (790 εκατομμύρια δολάρια).