Η 24ωρη απεργία των εργαζομένων παρέλυσε και το λιμάνι Λεμεσού

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι κατήλθαν και αυτοί σε 24ωρη απεργία εκφράζουν την πλήρη στήριξη τους στους συναδέλφους τους στο λιμάνι της Λάρνακας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη ενημέρωση τους γύρω από τη συμφωνία για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Η απόφαση λήφθηκε σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί και ακολούθως οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το λιμάνι, αποκόπτοντας συμβολικά την είσοδο με βαρέως τύπου οχήματα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ Γιώργος Επαμεινώνδα, οι υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι Λεμεσού στηρίζουν απόλυτα τους συναδέλφους τους στη Λάρνακα και διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συμφωνία με την κοινοπραξία “Ζήνων”.

“Η συμφωνία έγινε στα σκοτεινά, χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος το ύψος της προσφοράς, της συμφωνίας, τους όρους που αφορούν τα συμφέροντα της Αρχής Λιμένων”, είπε ο κ. Επαμεινώνδα, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεση των εργαζομένων στις ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως είπε, “είμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να τις σταματήσουμε και για το λιμάνι Λεμεσού και για το λιμάνι της Λάρνακας”, και εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται προσπάθεια ξεπουλήματος ενός παραγωγικού ημικρατικού οργανισμού, που αποδίδει κέρδη και αποτελεί πνεύμονα της οικονομίας μας.

Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστεί μικρός αριθμός εμπορικών πλοίων που βρίσκονται σε αναμονή για να εξυπηρετηθούν αύριο.