Η 15χρονη Μυρτώ, παλεύει ακόμα για να κρατηθεί στη ζωή

Η έφηβη Μυρτώ, είναι το κορίτσι που κακοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τον 21χρονο Πακιστανό, σε γνωστή παραλία της Πάρου.

Το μικρό κορίτσι βρισκόταν στο νησί για διακοπές μαζί με την οικογένειά της και όταν κάποια στιγμή, την ώρα που ήταν στη θάλασσα, αποφάσισε να πάει μια μικρή βόλτα μόνη της, έπεσε θύμα κακοποίησης από το νεαρό Πακιστανό.

Η Μυρτώ βρέθηκε ημίγυμνη πάνω στα βράχια, παραμορφωμένη από το ξύλο και με ακατάσχετη αιμορραγία. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο κι από τότε μέχρι σήμερα δίνει καθημερινά μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ωστόσο, οι γιατροί του θεραπευτηρίου “Υγεία” στη Νέα Χαλκηδόνα δήλωσαν ότι η μικρή Μυρτώ αναπνέει πλέον χωρίς υποστήριξη και περιμένουν εναγωνίως να αντιδράσει ο οργανισμός της ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Μάλιστα, σε ειδικά ιατρικά τεστ που πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι η Μυρτώ έχει συνείδηση, αλλά λόγω φυσικά της σωματικής κατάστασης της δεν μπορεί να την εκφράσει άμεσα.

Τα νέα ήταν ενθαρρυντικά κι έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας στην οικογένεια της άτυχης έφηβης που από το καλοκαίρι περνούν το δικό τους Γολγοθά και καθημερινά δεν ξέρουν αν το παιδί τους θα καταφέρει να επιβιώσει.