Η ώρα του μεγάλου «ναι» ή του μεγάλου «όχι» πλησίασε

Μόλις μια αναπνοή είμαστε από της Προεδρικές εκλογές που το αποτέλεσμα τους θα είναι καθοριστικό, όχι μόνο για την επόμενη πενταετία, αλλά πολύ πιθανόν να καθορίσει και την τύχη της Κύπρου, δεδομένης της κατάστασης του «σχεδόν 12 και κάτι» στο κυπριακό και μιας διχοτόμησης επί θύραις.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές γνωστοί, καθώς γνωστές και οι θέσεις τους στο κυπριακό αλλά και στην οικονομία. Ο ένας με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, της μιας μέρας επαναπροσέγγιση και διαπραγμάτευση και της άλλης φουστανέλα και πρόταξη, άφησε εκτεθειμένη την ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και τον ίδιο, ως αναξιόπιστο διαπραγματευτή. Ο άλλος με τις «νέες» πολιτικές του, αν του δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει δεν ξέρω πόσο πίσω θα πάρει το κυπριακό και αν ποτέ του δώσει την ευκαιρία για λύση.

Στην δε οικονομία τα Κόμματα τους υπήρξαν οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν υπάρχει αντιλαϊκός νόμος που να μην έχει την στήριξη και των δύο Κομμάτων, στη Βουλή.

Η Αριστερά στηρίζει ένα άνθρωπο με καθαρές θέσεις στο κυπριακό που θέλει λύση, μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία και θα εργαστεί όχι μόνο για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων αλλά και για επίλυση του.

Για την οικονομία προτείνει εφικτές προτάσεις και όχι λαϊκίστικες και ανέφικτες. Για να μην αναφέρω όλες τις θεματικές που έχει αναπτύξει και αφορούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους πρόσφυγες, τις γυναίκες, τους νέους, την παιδεία, την υγεία, την έρευνα, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό.

Ο Σταύρος Μαλάς, είναι και θα παραμείνει ένας από εμάς! Στη μεγαλειώδη συναυλία που δόθηκε από το Επιτελείο του στη Λευκωσία, χαρακτηρίστηκε από Ακαδημαϊκό ως «ο άριστος που ξεχωρίζει από τις μετριότητες»! Εμείς ως Αριστερά, αλλά και ως κυπριακός λαός θα αρκεστούμε και πάλι στις μετριότητες (και μπορώ να προσθέσω στις κάκιστες); Θα καθίσουμε στα σπίτια μας και θα μεμψιμοιρούμε και θα μετρούμε τι προσωπικά χάσαμε ή θα κερδίσουμε από αυτές τις εκλογές;

Με την εκλογή Μαλά στην Προεδρία, θα κερδίσουμε ως κοινωνία συνολικά αλλά στην τελική και ο καθένας ξεχωριστά. Όταν παρτούν μέτρα ανάπτυξης και έρευνας, οι νέοι μας θα μπορούν να εργάζονται στα επαγγέλματα που έχουν σπουδάσει, θα σταματήσουν να φεύγουν για το εξωτερικό αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις καινοτόμες ιδέες τους. Όταν έχουμε παιδεία, που θα καλλιεργεί την επανένωση της πατρίδας μας, την αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μας, ο τομέας της υγείας ενισχυθεί, εκσυγχρονιστεί και εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ, τότε το όφελος είναι του καθενός μας.

Αν καταφέρει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες και η Τουρκία υποχρεωθεί να λύσει το κυπριακό, τότε το όφελος δεν είναι του κυπριακού λαού στο σύνολο του;

Όταν όλοι μας σκεφτούμε για μια στιγμή ότι η δική μας ψήφος μετρά και μπορεί να κάνει τη διαφορά, τότε ένας είναι ο δρόμος: Ο δρόμος της κάλπης! Kαι στις 28 του μήνα και στις 4 του Φεβράρη, ψηφίζουμε Σταύρο Μαλά, γιατί η Κύπρος και ο καθένας μας ξεχωριστά, αξίζει ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο!

Σταυρούλα Χατζηγιάννη
Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης
Συντονίστρια και μέλος Γραφείου Υγείας Κ. Ε. ΑΚΕΛ