Η ώρα της αλήθειας για τη διαγραφή δανείων

Η ώρα της αλήθειας για το «πάρτυ» με τη διαγραφή χρεών κομματικών οργανώσεων, ιδιωτών και άλλων προσώπων από την τράπεζα Κύπρου έφτασε. Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για απραξία και επιπλέον …συσκότιση του όλου θέματος. Η κοινωνία απαιτεί να μάθει την αλήθεια και από τις αποφάσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη προς αυτή την κατεύθυνση, θα κριθούν πολλά.

Οι έρευνες θα πρέπει να ξεκινήσουν από την κομματική ΠΕΟ που φέρεται να ξεφορτώθηκε δάνεια εκατομμύριών ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα Κύπρου με μια μονοκονδυλιά. Με την ίδια τακτική, απαλλάχθηκαν από δάνεια οργανώσεις του ΑΚΕΛ αλλά και πολλοί ιδιώτες.

Ο Κυπριακός λαός δικαιούται να πληροφορηθεί όλη την αλήθεια. Ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους για τη διαγραφή των χρεών; Πόσα χρήματα έχασε η τράπεζα; Ποια φυσικά πρόσωπα, εκτός των κομματικών οργανώσεων, απαλλάχθηκαν από τα χρέη τους;

Η κυβέρνηση οφείλει να ρίξει άπλετο φως και να αποδώσει τις ευθύνες όπου και αν ανήκουν. Διότι -σε τελική ανάλυση -δεν μπορεί οικογενειάρχες με δάνεια να οδηγούνται στη φυλακή ή να χάνουν το σπίτι τους, επειδή δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν κάποιες δόσεις και αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω της ανεργίας που έχει πλήξει πλέον τις περισσότερες οικογένειες.

Πως θα αφήσουν στο απυρόβλητο τους «πρωταγωνιστές» διαγραφής δανείων εκατομμυρίων ευρώ, όταν υπάρχει άνθρωπος που πήγε φυλακή για μόλις 100 ευρώ;