Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα!

Συνέχεια στις προκλήσεις των τελευταίων ημερών από την Άγκυρα, δίνει η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα «Sozcu» με ένα απίστευτο δημοσίευμα, στο οποίο χαρακτηρίζει την Ψέριμο τουρκικό νησί.

Ο συντάκτης εκμεταλλεύεται την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Ψέριμο για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «όσο η τουρκική κυβέρνηση σιωπά τόσο ο Έλληνας ξεσηκώνεται».

«Ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάτησε πάνω σε ένα από τα νησιά μας. Μας πήραν 18 νησιά και τολμούν να μιλάνε», αναφέρεται στο δημοσίευμα και σχολιάζονται οι κινήσεις Παυλόπουλου στο νησί, όπως η επιθεώρηση των στρατευμάτων.

Την Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με μία νέα προκλητική ανακοίνωση στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από την Ψέριμο για το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται την κυριαρχία της στο Αιγαίο.

Το τουρκικό υπουργείο δήλωσε ικανοποίηση για την επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας για διατήρηση των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών, ωστόσο παρατήρησε «με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου».

«Η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να αντιδράσουμε στη στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Είναι δικαίωμά μας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», αναφερόταν στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τη θέση της Αγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.