Η χειροδικία δεν την έκανε να χάσει την ασυλία της!

 

Να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου εισηγήθηκε η επιτροπή Δεοντολογίας. Το αίτημα για τη μη άρση της ασυλίας  υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Η  Αυλωνίτου εγκαλείτο γιατί χειροδίκησε το 2012 –όταν ακόμα δεν ήταν βουλευτής– κατά του Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ, Σταύρο Χάτζο, υποστηρίζοντας ότι η δίωξη της αυτή είχε πολιτικά κίνητρα. Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία για την υπόθεση του υπουργού Υγείας Π. Πολάκη , στον οποίο έχει καταθέσει μήνυση ο Αδωνης Γεωργιάδης να εξεταστεί με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.
Συγκεκριμένα ο υπουργός εντός Ολομέλειας και απευθυνόμενος προς τον  Γεωργιάδη είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει  υπόθεση «με ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου».
«Θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια», απάντησε ο Γεωργιάδης και πρόσθεσε «τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε, θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου.

Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία σου, θρασύδειλε απατεώνα. Θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ, παλιοψεύταρε κρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι. Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια αν δεν τα φέρεις! Ή θα φέρεις τώρα τα χαρτάκια ή θα γίνει εδώ μέσα της Κρήτης».

Τελικά, ο  Πολάκης δεν προσκόμισε τα στοιχεία και ο βουλευτής της ΝΔ τον μήνυσε υποστηρίζοντας ότι η συκοφαντία δεν έγινε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων και άρα η διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ωστόσο, η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σε γνωμοδότησή της υποστήριξε ότι ο Πολάκης λειτούργησε εντός των υπουργικών του καθηκόντων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας να επικαλεστεί αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την υπόθεση. Ο υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να αρθεί η ασυλία του.