Η φωτογραφία με τα 275.000 likes στο Facebook μέσα σε 24 ώρες

Προβλήθηκε 1,6 εκατ. φορές , είχε 275.000 likes και 16.000 σχόλια στο Facebook  μέσα σε 24 ώρες. Η φωτογραφία με τον αστυνομικό που δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια σε έναν άστεγο, έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο αμερικανικό διαδίκτυο.

Ο αστυφύλακας Λώρενς Ντε Πρίμο, έκανε περιπολία στη Νέα Υόρκη στις 14 Νοεμβρίου, όταν είδε τον ηλικιωμένο άστεγο χωρίς παπούτσια. «Εγώ φορούσα  δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα», είπε αργότερα σε συνέντευξή του στους New York Times. Το βάσανο του συνανθρώπου του τον σόκαρε. Πήγε σε ένα κατάστημα, έδωσε 75 δολάρια και αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια. Γονάτισε μπροστά στον ζητιάνο και του τα έδωσε.

Τη σκηνή μοναδικής ανθρωπιάς έτυχε να παρακολουθήσει μία τουρίστρια. Την κατέγραψε με το κινητό της. Την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, έστειλε τη φωτογραφία με e-mail στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, το οποίο και την ανέβασε στην ιστοσελία του στο Facebook.

H πράξη του αστυφύλακα δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή αν δεν τύχαινε να βρισκόταν στο σημείο μια τουρίστρια που απαθανάτισε τη σκηνή με το κινητό της. Την περασμένη Τρίτη, γράφουν οι Times, όταν επέστρεψε στο σπίτι της, έστειλε τη φωτογραφία με e-mail στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να την ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook.