Η Φινλανδία εύχεται για σύντομη λύση του Κυπριακού

Χθες ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη χώρα Ευάγγελου Σάββα, εξέφρασε την ευχή για ευόδωση το συντομότερο δυνατό των προσπαθειών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Σάββα διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη προσήλωση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ευθυγραμμίζεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αξίες.

Επίσης, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη στάση αρχών που τηρεί διαχρονικά η Φινλανδία στο Κυπριακό και για τη μακροχρόνια συμμετοχή της χώρας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο κ. Σάββα επεσήμανε και τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων αυτών του τουρισμού και των επενδύσεων, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.

Σε κατ` ιδίαν συνάντηση, συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο κρατών, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κρίση στην Ουκρανία, οι οικονομικές εξελίξεις στον χώρο της ΕΕ και ειδικότερα στα μέλη της Ευρωζώνης, και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.