Η υπόθεση για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων αναβλήθηκε για τις 17 Ιουνίου 

Η ακρόαση γεγονότων ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, αναβλήθηκε για την ερχόμενη, Τρίτη 17 Ιουνίου, στην οποία είναι κατηγορούμενοι οι Νίκος Νικολάου, 35 χρόνων, από την Ορόκλινη και Κωνσταντίνος Λευκαρίτης, 57 χρόνων, επιχειρηματίας από τη Λάρνακα.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης κατά τη σημερινή διαδικασία ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι αργά χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε το γραπτό κείμενο με όλες τις λεπτομέρειες των γεγονότων που αφορούν στην υπόθεση. Ωστόσο, συμπλήρωσε, το κείμενο δόθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων σήμερα το πρωί και δεν είχαν χρόνο να το μελετήσουν διεξοδικά.

Ο κ. Αριστείδης ζήτησε από το Κακουργιοδικείο χρόνο προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να μελετήσουν το κείμενο γεγονότων και να ετοιμαστούν για να αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργίου, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Λευκαρίτη, ανέφερε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε ακρόαση γεγονότων. Πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στα γεγονότα που αναφέρει στο γραπτό κείμενο της η Κατηγορούσα Αρχή και σ’ αυτά που υποστηρίζουν οι πελάτες τους.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε από το Δικαστήριο όπως οριστεί άλλη ημερομηνία ώστε να δοθεί χρόνος για ανταλλαγή απόψεων επί των συγκεκριμένων σημείων και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Στόχος είναι να αποφευχθεί να γίνει το λεγόμενο Newton Hearing, δηλαδή «ενδιάμεση διαδικασία» όπου πρέπει να δικαστούν με μάρτυρες τα σημεία στα οποία υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουνίου στις 09.00 το πρωί, ως ημερομηνία για ακρόαση γεγονότων και αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό ποινής. Ανέφερε ωστόσο πως σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν στα σημεία διαφωνίας, θα πρέπει να είναι έτοιμες στην επόμενη δικάσιμο για διεξαγωγή Newton Hearing.

Σημειώνεται ότι η θέση της Κατηγορούσας Αρχής είναι πως δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης των γεγονότων όπως αυτά έχουν αναφερθεί στο γραπτό κείμενο που δόθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Νικολάου παραδέχθηκε ενοχή σε έξι συνολικά κατηγορίες, δηλαδή τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αδικήματα που έγιναν από το Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Επίσης παραδέχθηκε την κατηγορία για διαφθορά νεαρής γυναίκας μεταξύ 13 – 16 χρόνων, αδίκημα που σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014, την κατηγορία ότι το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014 κατείχε κοκαΐνη, την κατηγορία για προμήθεια κοκαΐνης στην 15χρονη κοπέλα και την κατηγορία για σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης.

Ο Κωνσταντίνος Λευκαρίτης παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις παιδιού. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε δύο αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δύο ανηλίκων, δηλαδή της 14χρονης και της 15χρονης που έγιναν στις 27 Απριλίου 2014. Παραδέχθηκε επίσης ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 14χρονη σε διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η ανήλικη ήταν 13 χρόνων, ενώ παραδέχθηκε ακόμα μία σεξουαλική εκμετάλλευση σε διάφορες περιπτώσεις της ίδιας ανήλικης μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Απριλίου 2014, όταν η ανήλικη ήταν 14 χρόνων.