Η υπεροψία Στυλιανίδη βλάπτει την κυβέρνηση

Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα η υπεροψία και οι επικοινωνιακές μπλόφες δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο. Ωστόσο, φαίνεται πως οι τακτικές αυτές δύσκολα ξεχνιούνται και ας αμαυρώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της Κύπρου.

Ο λόγος για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος μιλώντας την περασμένη Τρίτη στο «Πρωινό Δρομολόγιο» και τη δημοσιογράφο Ελένη Βρεττού, κατηγορηματικά επιχειρούσε να πείσει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν γνώριζε ότι το Eurogroup θα έβαζε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου. «Όχι, η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτα» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου.

Η κατηγορηματική άρνηση του Χρ. Στυλιανίδη προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα από θυμηδία μέχρι οργή. Και αυτό γιατί, ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση γνώριζαν τα πάντα όπως γνώριζαν και όλα τα ΜΜΕ.

Κακή αρχή για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ν. Αναστασιάδη, να σημειώσουμε εμείς που έχουμε στηρίξει τον νέο Πρόεδρο από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να εχουμε σταματήσει να λέμε αλήθειες και να ασκούμε κριτική στις λανθασμένες κινήσεις και αποφάσεις.