Η Υγεία βρήκε τον γιατρό της;

Όταν είσαι του σιναφιού ξέρεις και τα κόλπα !

Ο λόγος για τον Υπουργό Υγείας δρα Πέτρο Πετρίδη ο οποίος υπηρέτησε ως γιατρός του δημοσίου για πάρα πολλά χρόνια αλλά και ως συνδικαλιστής στην Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών.

Γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια της Υγείας, ο Υπουργός κατάφερε να “κόψει και να ράψει”  εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους, τους οποίους θα διαθέσει για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Κάτω από την πίεση της Τρόικας, η οποία ζήτησε να γίνουν σοβαρές εξοικονομήσεις και ταυτόχρονα να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητα στον κρατικό τομέα, ο Υπουργός βρήκε τη λύση για να εξυπηρετούνται τα περιστατικά που χρειάζονται αυξημένη φροντίδα με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι 3.5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μέχρι σήμερα δίνοντας για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Με την αξιοποίηση ενός μεγάλου χώρου δίπλα από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γ.Ν. Λευκωσίας ο οποίος βρισκόταν σε αχρησία (είχε λειτουργήσει ως κλινική γρίπης) και με δαπάνη μόλις 5.000 ευρώ θα λειτουργήσει σύντομα η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Κάτι αντίστοιχο έχει πράξει και για τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης, ενώ ανακατατάξεις προωθεί και στα πόστα του νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να στελεχώσει νέα τμήματα.

Λέτε τελικά η Υγεία να ήθελε τον γιατρό της για να δει άσπρη μέρα; Βέβαια πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη, αλλά εμείς πιστώνουμε τον Υπουργό πως έχει τον τρόπο να πετύχει αρκετούς από τους στόχους που έχει θέσει.

ΣΥ-ΚΑ