Η τόνωση της οικονομίας θα έρθει μέσω του Τουρισμού

Τις ευκαιρίες που υπάρχουν ώστε ο τουρισμός να καταστεί η τονωτική ένεση για ανάκαμψη της οικονομίας συζήτησε με τον Πρόεδρο της Βουλής ο ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Taleb Rifai, o οποίος βρίσκεται στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του ΚΟΤ.

Ο κ. Büchy είπε ότι ο γερμανικός λαός δεν διάκειται αρνητικά προς την Κύπρο και ότι οι τουρίστες από τη χώρα του θα συνεχίσουν να έρχονται στο νησί και αναγνωρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη φιλοξενία των Κυπρίων.

Ο κ. Ομήρου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι πεποίθηση και των δύο συνομιλητών του ότι η Κύπρος διαθέτει μεγάλες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα.  Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης στις δικές του δηλώσεις τόνισε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα ότι η αρνητική εικόνα για την Κύπρο μετά τις γνωστές αποφάσεις του Eurogroup άρχισε να διαφοροποιείται και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις τουριστικές προοπτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις δυνατότητες που έχει και που δεν εξαντλούνται στον ήλιο και τη θάλασσα αλλά στην ιστορία, τα αρχαιολογικά της μνημεία, στον αγροτουρισμό και το θρησκευτικό και οικολογικό τουρισμό.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το γεγονός ότι οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο με αφορμή την οικονομική κρίση που διερχόμαστε, ότι δηλαδή στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων θα στηρίξουν τις τουριστικές προοπτικές της χώρας μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Βουλή έχει έντονο ενδιαφέρον για τον τουρισμό στα πλαίσια και των νομοθετικών πράξεων αλλά και της ύπαρξης της Επιτροπής Εμπορίου και Τουρισμού που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΚΟΤ, ο οποίος εκφράζεται μεθοδικά για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Ο κ. Rifai δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία με πολύ ξεκάθαρα μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης προς το λαό και τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

Είπε παράλληλα ότι η παρουσία στην Κύπρος στέλλει μηνύματα και στον έξω κόσμο ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχτεί επισκέπτες.

Ο κ. Rifai αναφέρθηκε στην πρωινή συνάντησή του με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το αισιόδοξο πνεύμα που τον διακατέχει, την ετοιμότητα και το ζήλο του να εργαστεί ώστε η οικονομία να πάρει μπρος και να καταστεί ο τουρισμός το όχημα και η ένεση για την επανεκκίνησή της.

Είπε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα εμπλακεί και θα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού κάποια μελλοντικά πλάνα και ιδέες ώστε ο τομέας να κινηθεί προς τα εμπρός και κατά συνέπεια και ολόκληρη η οικονομία.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης στις δικές του δηλώσεις είπε ότι η παρουσία της αντιπροσωπείας στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τα έξω ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι ένας σημαντικός, ασφαλής και σταθερός τουριστικός προορισμός.

Ευχαρίστησε ακόμη τον Πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξη του Κοινοβουλίου στις προσπάθειες που καταβάλλονται στον τουριστικό τομέα.