Η Τρόικα κατανοεί μικρή παράταση σε ιδιωτικοποιήσεις

Οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου φαίνεται να εκφράζουν κατανόηση στο αίτημα της Κυβέρνησης για μικρή παράταση στην εφαρμογή του νομικού και θεσμικού πλαισίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το θέμα τέθηκε στην πρωινή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της Τρόικα, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο, το θεσμικό και νομικό πλαίσιο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι η εφαρμογή του πλαισίου θα γίνει μέσα στο Φεβρουάριο.

“Φαίνεται να το κατανοούν”, ανέφερε  πηγή, η οποία σημείωσε ότι η συνάντηση, διάρκειας πέραν των δύο ωρών, έγινε σε καλό κλίμα και καλύφθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Μεταξύ άλλων, οι επικεφαλής της Τρόικα ζήτησαν επίσης ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της προετοιμασίας του νομικού πλαισίου Χρηματοοικονομικού Διαμεσολαβητή, ενώ συζητήθηκε και η πρόσφατη αποδέσμευση των εξάμηνων γραμματίων στην Τράπεζα Κύπρου.

Οι επικεφαλής της Τρόικα ζήτησαν επίσης ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης σε ό,τι αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και για το θέμα της αναδιοργάνωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.