Η Τουρκική οικονομία καταρρέει… και ο Σουλτάνος συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται για την Αγία Σοφία

Πανικός επικρατεί στην Τουρκία. Η οικονομία της χώρας καταρρέει, οι τιμές σε όλα τα προϊόντα έχουν πάρει την ανιούσα ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται στα χειρότερά της ο πρόεδρος της χώρας αποπειράθηκε να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις με ένα διαδημισικό σποτ για τα έργα της κυβέρνησής του.

Σε αυτή την προσπάθεια αυτοθαυμασμού, ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε σε σχετικό του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ προέταξε την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί ενώ ακολούθησε το τουρκολυβικό μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτική του τηλεοπτικού σταθμού Μανώλη Κωστίδη από τα λεγόμενα του Ερντογάν δεν έλειψαν και οι προκλήσεις καθώς προανήγγειλε έρευνες με γεωτρύπανα στην Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο, την οποία δήλωσε μάλιστα να «την αποκαλούμε γαλάζια θάλασσα».

«Με την απόκτηση και του νέου πλωτού γεωτρύπανου, συνολικά θα διαθέτουμε 4 γεωτρύπανα και 2 σκάφη σεισμογραφικών ερευνών. Με αυτά θα κάνουμε πιο πυκνές εργασίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη Μαύρη Θάλασσα αλλά κυρίως στη Μεσόγειο, την οποία ας την αποκαλέσουμε “Γαλάζια Θάλασσα”. Βέβαια αυτό ενοχλεί κάποιους σε σοβαρό βαθμό» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Φωτιά» οι αυξήσεις των προϊόντων – Η τιμή του κουλουριού ανέβηκε κατά 40%
Οι αυξήσεις στις τιμές να ταλαιπωρούν τους Τούρκους πολίτες. Ειδικότερα κατά τις ίδιες πληροφορίες η τιμή στο κουλούρι αυξήθηκε κατά 40%, έφτασε δηλαδή τις 3,5 λίρες από τις 2, ενώ πάρχουν αναφορές από κουλουράδες ότι πήγαιναν πελάτες και τους ζήταγαν μισό κουλούρι

Παράλληλα 46% αύξηση τιμής σημειώθηκε και για το γάλα και το κόστος τος αβγού από τη μία λίρα πήγε στις δύο.

Η αύξηση είναι τεράστια, με τον πληθωρισμό να αναμένεται να φτάσει μέχρι και στο 60% από τις ανατιμήσεις.