Η τζιχαντιστίνα ”Λευκή Χήρα” που ενορχήστρωσε πάνω από 400 δολοφονίες ανθρώπων (Video – Photos)

  • Αν και μεγάλωσε ως Χριστιανή, ασπάστηκε το Ισλάμ στην ηλικία των 17
  • Ενορχήστρωσε την σφαγή 148 ανθρώπων
  • Η ίδια επιχειρεί να στρατολογήσει παιδιά στον «αγώνα» των τζιχαντιστών κατά της Δύσης

Η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ είναι η υπ΄αριθμόν 1 καταζητούμενη γυναίκα του πλανήτη.1

Η βρετανίδα τζιχαντίστρια, την οποία αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος και «Λευκή Χήρα», θεωρείται, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ότι ενορχήστρωσε την σφαγή 148 ανθρώπων σε πανεπιστήμιο στη Βόρεια Κένυα το περασμένο μήνα.

Η χήρα ενός εκ των βομβιστών των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο πιστεύεται ότι πλέον βρίσκεται πολύ κοντά ιεραρχικά στον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Αχμάντ Ουμάρ, και πως οργανώνει επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και επιθέσεις δολοφονίας στη Σομαλία και την Κένυα. Η ίδια επιχειρεί να στρατολογήσει παιδιά στον «αγώνα» των τζιχαντιστών κατά της Δύσης, όπως ανέφερε αξιωματούχος των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας.

white widow

Η φυγόδικη εδώ και τέσσερα χρόνια, μητέρα τεσσάρων παιδιών, χαρακτηρίζεται από τις σομαλικές αρχές «ένα κακό αλλά πολύ έξυπνο άτομο». Ο Σομαλός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η 31χρονη βρετανίδα, προσφέρει σε φτωχές οικογένειες 300 λίρες για να χρησιμοποιήσει τα παιδιά τους ως βομβιστές αυτοκτονίας.

3Οι στρατιώτες της SAS δηλώνουν αποφασισμένοι να βάλουν φρένο στην αιματηρή δράση της «πλέον καταζητούμενης γυναίκας στον κόσμο», όπως είναι και ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της Mirror. Από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Σομαλού αξιωματούχου.

Η νεαρή βρετανίδα φιγούραρε στα διεθνή ΜΜΕ και στη λίστα τρομοκρατών της Ιντερπόλ κατά την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκειτ του Ναιρόμπι στη Κένυα πριν από δυο χρόνια.

Ο πατέρας της είναι πρώην Βρετανός στρατιωτικός που γνώρισε τη μητέρα της όταν υπηρετούσε στη βόρεια Ιρλανδία τη δεκαετία του 1970.

Αν και μεγάλωσε ως Χριστιανή, ασπάστηκε το Ισλάμ στην ηλικία των 17. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Πολιτικές Επιστήμες και Θρησκειολογία. Εκείνη την εποχή γνώρισε μέσω διαδικτύου τον πρώτο της σύζυγο, έναν μουσουλμάνο, τον Τζερμέν Λίντσεϊ με καταγωγή από την Τζαμάικα.