Η τελική θέση της Αλληλεγγύης στη ψήφιση του προϋπολογισμού θα καθοριστεί από τα συλλογικά όργανα

Η τελική θέση της Αλληλεγγύης στη ψήφιση του προϋπολογισμού θα καθοριστεί από τα συλλογικά όργανα, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών και των συνεπειών από την μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Επίσης έχουμε απόλυτη επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών από τις ανεξέλεγκτες εκποιήσεις. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Συντελείται μια λεηλασία και οι πολίτες αβοήθητοι έχουν γίνει έρμαιο αχόρταγων κερδοσκόπων και χάνουν τις περιουσίες τους.

Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση άνοιξε το θέμα των εκποιήσεων και το συνέδεσε με τον προϋπολογισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε καθότι μόλις την περασμένη βδομάδα η Αλληλεγγύη συνυπόγραψε Πρόταση Νόμου για τις εκποιήσεις για κατοχύρωση του νόμιμου δικαιώματος κάθε δανειολήπτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τις αυθαίρετες απαιτήσεις των δανειστών του.

Αναμένουμε λοιπόν από την Κυβέρνηση πριν από τη ψήφιση του προϋπολογισμού να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε αφενός να κατοχυρωθεί η πρόσβαση των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη με γρήγορο αποτελεσματικό τρόπο και αφετέρου να θεσπιστεί η δημιουργία υπηρεσίας ταχύτατης εκδίκασης υποθέσεων χρηματοοικονομική φύσεως με ταυτόχρονη αναστολή εκποίηση μέχρι την εκδίκαση.

Επιπρόσθετα ζητήσαμε τη μεσολαβήση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ώστε η εποπτική αρχή να καταθέσει στη Βουλή τον Κώδικα/ Μηχανισμό για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις ΜΕΔ που εκπόνησε και δεν κατέθεσε ο κ. Ηροδότου.

Η τελική θέση της Αλληλεγγύης στη ψήφιση του προϋπολογισμού θα καθοριστεί από τα συλλογικά όργανα του Κινήματος στη βάση των αποφάσεων της κυβέρνησης.