Η “τελευταία επίσημη” τη Δευτέρα για τον Γιούνκερ ως επικεφαλής του Eurogroup

Είναι η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, που στο «πηδάλιο» θα βρίσκεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. Μετά από οκτώ χρόνια ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα προεδρεύει τιμητικά ως Επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης και θα παραδώσει τη σκυτάλη.

Πρόσφατα διορισμένος στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Ο Jeroen Dijsselbloem είναι ο μόνος υποψήφιος, ύστερα από παζαρέματα εβδομάδων μεταξύ των ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, Γερμανίας και Γαλλίας.

Ο κ. Dijsselbloem ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του την περασμένη Πέμπτη στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ύστερα από επίσκεψη το ίδιο βράδυ στη Μαδρίτη για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ισπανίας.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιούνκερ για την εργασία του στο Eurogroup και όλες τις συμβουλές που μου έδωσε ως νεοφερμένος σε αυτό τον οικονομικό κόσμο”, δήλωσε ο 46χρονος Dijsselbloem, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή.

«Θα δούμε τη Δευτέρα πώς θα πάει. Ο Γάλλος συνάδελφός μου έχει ζητήσει την παρουσίαση ενός… οράματος μου για το Eurogroup”, σημείωσε.