Η σύζυγος του πρώην υπουργού Γ.Παπαντωνίου στη “λίστα Λανγκάρντ”

Το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ανακάλυψαν στην περιβόητη λίστα Λανγκάρντ, μετα απο έρευνες που διεξήγαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Με επιστολή του στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών προσώπων, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπονής γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας του , ότι στη λίστα Λανγκάρντ περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου.

Παράλληλα, στην επιστολή περιλαμβάνονται στοιχεία λογαριασμού από απόσπασμα της εν λόγω λίστας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:
 
“Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.
 
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει”.