Η σωτηρία των τραπεζών..το θάψιμο των μη προνομιούχων πολιτών…

Και η αλαζονεία..και η εριστική διαχείριση της πολιτικής…                 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γράφει ο Ανδρέας Γρηγορίου

ΟΛΟΙ ΜΑΣ πλέον παρακολουθούμε έκπληκτοι πολλά και διάφορα που συμβαίνουν γύρω μας. Δεν μπορώ να ξέρω μέχρι πότε θα αντέξουμε να τα παρακολουθούμε απλά, ή αν τελικά μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα δούμε αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό να ξεσηκώνεται και να απαιτεί αν μη τι άλλο λίγη περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από αυτούς που διαχειρίζονται την κάθε λογής εξουσία σε αυτό τον τόπο. Και όταν λέω αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία δεν εννοώ μόνο τους κυβερνώντες αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας.

ΑΥΤΗ την περίοδο έχουν όλοι τους απλώσει τα μαγικά τους χέρια και τις γνώσεις τους για να σώσουν, λέει την Τράπεζα Κύπρου. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε έχω και πολλές γνώσεις για αυτά τα θέματα, αλλά διερωτώμαι πραγματικά ποιαν ακριβώς τράπεζα προσπαθούν και πολεμούν να σώσουν. Την Τράπεζα που εκτρέφει και συντηρεί Ηλιάδηδες, Σταυράκηδες, και άλλους πολλούς ,που απολαμβάνουν ταμεία προνοίας και εφ άπαξ εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των απλών μη προνομιούχων πολιτών που είναι οι δανειζόμενοι; Γιατί, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα μπόνους, και τα εκατομμύρια και τα άλλα τα πολλά , οι απλοί δανειζόμενοι πολίτες που υπέφεραν από τις υπερχρεώσεις των τραπεζών είναι που τα πλήρωναν τόσα χρόνια.

ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ, λοιπόν λάθη και όχι μόνον λάθη των χρυσοπληρωμένων παιδιών των τραπεζών, τις ματσαράγκες τους και τις ασυδοσίες τους, θα κληθούν να πληρώσουν και μάλιστα πολύ ακριβά, για άλλη μια φορά οι μη προνομιούχοι πολίτες, αυτοί που δανείστηκαν από τις τράπεζες για να κτίσουν ένα σπίτι, για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, για να στήσουν μια επιχείρηση, ακόμη και για να καταναλώνουν υποφερτά μέσα σε μια κοινωνία που έκανε πρότυπο της τον καταναλωτισμό, την επίδειξη, τα έτσι και τα αλλιώς.

ΒΓΑΙΝΟΥΝ λοιπόν οι πολιτικοί μας, όλοι τους, που σε λίγο θα τους παίρνει με τις πέτρες ο λαός, και λένε τα διάφορα θεωρητικά τους, αυτά του τύπου όλοι μας φταίμε, όλοι μας ξοδεύαμε περισσότερα από αυτά που παίρναμε και άλλες αηδίες, α ντί να κάτσουν κάτω και να προβληματιστούν, να δουν πόσα πλήρωσαν σε υπερχρεώσεις και άδικες χρεώσεις, και πληρώνουν μέχρι και σήμερα οι δανειζόμενοι πολίτες, για να κάνουν μερικοί τις επενδύσεις τους αγοράζοντας Ρώσικες τράπεζες, που ήταν η καταστροφή της τράπεζας Κύπρου, ομόλογα και τόσα άλλα που ακούμε στην ερευνητική Επιτροπή της Οικονομίας, και θέλουν, λέει να σώσουν την τράπεζα Κύπρου, σφαγιάζοντας ουσιαστικά τον κοσμάκη που είναι υπερχρεωμένος στην προσπάθεια του να κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή του, να ανέβει μια τάξη πιο πάνω, και να ζήσει κάποτε αυτός και τα παιδιά του κάπως καλύτερα.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, τελικά παριστάνουν τους ανήξερους, σφυρούν αδιάφορα και καλούν τους απλούς μη προνομιούχους πολίτες να πληρώσουν τα εκατομμύρια που απολάμβαναν οι πάρα πολλοί Ηλιάδηδες Σταυράκηδες και δεν συμμαζεύεται. Θέλουν, λέει, ΝΑ ΣΏΣΟΥΝ ΤΗΝ Τράπεζα Κύπρου, αντί το πρώτο τους μέλημα να είναι να παγοποιήσουν τα δάνεια των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, αντί να κάτσουν να δουν τι μπορεί να γίνει ακόμη και με κούρεμα των δανείων, και αντί να κάτσουν και να σκεφτούν ότι με όλην αυτή την ιστορία που άρχισαν θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, την μεσαία τάξη, όλους τους μη προνομιούχους πολίτες αυτού του τόπου.

ΕΙΝΑΙ όλοι τους φορτωμένοι υποκρισία και μάλλον ο λαουτζίκος αρκετά πράγματα έχει μέχρι ήμερα ανεχτεί και θα πρέπει να βρει τρόπους να αντισταθεί, να ξεσηκωθεί και να τους κάτσει όλους στη θέση τους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ δεν έχει όρια όταν κάποιοι δηλώνουν ότι οι μέτοχοι θα αποφασίσουν για τα της τράπεζας Κύπρου. Δηλαδή, οι Ρώσοι και κάποιοι δικοί μας αετονύχηδες που θα ξεπουλήσουν όσα- όσα τις περιουσίες του κόσμου για να στήσουν νέες επικερδείς μεγαλοεπιχειρησεις. Ηδη ετοιμάζονται κάποιοι αν δεν το ξέρετε.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον τρόπο σκέφτονται πλέον οι πολιτικοί μας εδώ στην Κύπρο. Συνειδητοποιούν ή όχι πού τελικά οδηγούν αυτό τον τόπο;