Η συνέντευξη Παμπορίδη «άναψε» φωτιές στον ΔΗΣΥ και στα social media

Ο τέως υπουργός υγείας,  Γιωργος Παμπορίδης, σε συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο», μίλησε «έξω από τα δόντια» και μάλιστα άσκησε κριτική στο κυβερνών κόμμα καθώς και στο Προεδρικό.

Άφησε αιχμές για την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και ανάφερε χαρακτηριστικα  ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται αλλού και όχι εκει που τον θέλει η βάση».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή του «άναψε» φωτιές στον ΔΗΣΥ και στα social media.

Ένα νέο tweet Παμπορίδη στο οποίο έγραψε: «Βγήκαν παγανιά τα τρολάκι του συστήματος. Κάποιος έγραψε άρθρο για το ότι «δεν υπήρξα ποτέ Συναγερμικός» άλλους τους παίρνουν ήδη τηλέφωνο γιατί έκαναν share τη συνέντευξη μου. Θλιβερές καταστάσεις μικρών ανθρώπων… καμία αμφιβολία πλέον γιατί καταντήσαμε έτσι #Ντροπή», έδωσε το έναυσμα σε στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΔΗΣΥ να απαντήσουν με αναρτήσεις τους, υπερασπιζόμενοι της θέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου:

Στήριξη προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, εξέφρασε με tweet του και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος, Αλέξανδρος Σίνκα, γράφοντας:

Στη συνέντευξη του ο Γιώργος Παμπορίδης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Θεωρώ ότι σε αυτά τα έξι χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο του κόμματος η συγκεκριμένη ηγεσία, δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Συναγερμό στις ράγες που θεμελίωσε η ιστορική μας ηγεσία».

Ο κ. Παμπορίδης εξέφρασε την άποψη πως «δεν μπορεί για παράδειγμα ο πατριωτισμός που για τους συναγερμικούς είναι ένα υγιές συστατικό μας στοιχείο, να μετατρέπεται σε εθνικιστικό παραλήρημα επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν από τις κορώνες ενός ακροδεξιού σχήματος».

Ανέφερε παράλληλα μέσα σε αυτό το πλαίσιο την πεποίθηση ότι «πρέπει να αλλάξουν όλα στον Δημοκρατικό Συναγερμό, σημειώνοντας ότι «αν δεν διορθώσουμε την πυξίδα μας, ο κόσμος θα μας εγκαταλείψει».

Σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ο τέως υπουργός ανέφερε πως «θεωρώ και ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πάρει το μήνυμα και θα σηκώσει μανίκια για να κτυπηθεί με το παλιό, με το σάπιο»

Απαντώντας στο διάλογο του στα social media, ο τέως Υπουργός έγραψε επίσης: