Η Συμμαχία πολιτών στηρίζει την διαμαρτυρία κατά των εκποιήσεων

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει και θα είναι παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των Εκποιήσεων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου, έξω από το Προεδρικό.

Η Συμμαχία Πολιτών δεν αποδέχεται Νομοσχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στη λεηλασία της κατοικίας και της περιουσίας των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν αποδέχεται οι Τράπεζες να αντικαταστήσουν τα δικαστήρια αλλά ούτε και να αποκτήσουν το δικαίωμα να πωλούν τα δάνεια υπό μορφή πακέτων σε επενδυτικά ταμεία, τα οποία τελικά αυτά θα αναλάβουν τις εκποιήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε Τροπολογίες με τις οποίες αλλάζει ριζικά τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου που ετοίμασε η Τρόικα και η Κυβέρνηση. Τροπολογίες που αν υιοθετηθούν θα διορθώσουν τις στρεβλώσεις που για χρόνια συμβαίνουν στο τραπεζικό και οικονομικό σύστημα της Κύπρου. Τροπολογίες που προστατεύουν τους πολίτες που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και όχι αυτούς που μπορούν αλλά αρνούνται να πληρώσουν και τους οποίους καλύπτει το σύστημα.

Οι πολίτες με τους φόρους που πληρώνουν ανακεφαλαιοποιούν τις Τράπεζες, διορθώνουν πολιτικά λάθη, την κακοδιαχείριση των Τραπεζιτών και της Κεντρικής Τράπεζας. Οι πολίτες επωμίστηκαν και το ξεπούλημα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Οι τράπεζες οφείλουν να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις δανείων και να μειώσουν τα δανειστικά επιτόκια τους στα Ευρωπαϊκά επίπεδα. Η Κεντρική Τράπεζα έχει υποχρέωση να επιβάλλει στις Τράπεζες μια απλοποιημένη μορφή αναδιάρθρωσης των δανείων με τρόπο που η δόση αποπληρωμής να ανταποκρίνεται στα σημερινά εισοδήματα των δανειοληπτών.

Η Βουλή οφείλει με την απόφαση που θα πάρει να θέσει την Τρόικα, την Ε.Ε. και την Κυβέρνηση προ των ευθυνών τους για τις πολιτικές τους αποφάσεις.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την απόφαση που θα πάρει η Βουλή για να επαναδιαπραγματευθεί όχι δια αλληλογραφίας το Μνημόνιο.

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία του Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τους πολίτες να δώσουν μαζικά το παρών τους Τετάρτη. Ταυτόχρονα καλούμε τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες να δώσουν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης του Νομοσχεδίου.