Η συγκλονιστική στιγμή που πυροβολούν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε (Videos)

Ένας άντρας άνοιξε πυρ πισώπλατα κατά του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, την ώρα που ο πολιτικός εκφωνούσε προεκλογική ομιλία σε ανοικτό χώρο. Ο Άμπε δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της ιαπωνικής πόλης Νάρα (δυτικά)

Βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης:


Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Άμπε υπέστη την επίθεση του ενόπλου περί τις 11:30 (τοπική ώρα). Ο άνδρας που πυροβόλησε εναντίον του πολιτικού –που έμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020)– συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε από την αστυνομία, αναφέρουν ΜΜΕ. Πρόκειται για άνδρα 42 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Η αστυνομία, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία για την επίθεση.

Ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης εκφωνούσε ομιλία ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Γερουσίας μεθαύριο Κυριακή όταν δέχθηκε τα πυρά, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Σίνζο Άμπε κατέρρευσε αιμορραγώντας από το στήθος και τον λαιμό, είπε πηγή προσκείμενη στην παράταξή του, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ), στο πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Την πληροφορία ότι «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε (…) βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», μετέδωσε πρώτο το NHK, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών όταν ο θάνατος απλά μένει να κηρυχθεί από ιατροδικαστικό.