Η Σουηδική διαφήμιση που προσβάλει την Κρήτη

Αντιδράσεις προκάλεσε η διαφήμιση σουηδικού ψυχαγωγικού πάρκου, που καλεί τους Σουηδούς να μην επισκεφτούν την Κρήτη μαζί με τα παιδιά τους, αλλά να επισκεφτούν τον χώρο τους στο Γκέτεμποργκ.

«Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg», γράφει η λεζάντα της διαφήμισης.

Η επιχείρηση Liseberg δυσφημεί την Κρήτη στο πρώτο κλικ! Στην κεντρική της ιστοσελίδα εμφανίζεται η εικόνα ενός παιδιού που κλαίει, μαζί με τη συκοφαντική λεζάντα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων προέβη άμεσα σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ τη σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Σουηδία, σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα.

«Καταλαβαίνουμε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση θέλει να προσελκύσει πελάτες, αλλά όχι με αυτές τις μεθόδους», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Γιαννούλης.

«Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: “Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg”.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθειά σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση.

Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας-Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων, είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας πάνω στο θέμα».