Η «σιωπή» του Ν. Παπαδόπουλου πριμοδότησε την υποψηφιότητα Μαλά

Μια περίεργη στάση που ενίσχυσε την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, κράτησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια του δευτέρου γύρου των εκλογών που ανέδειξαν  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Νίκο Αναστασιάδη, με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό που μόνο με αυτό του Μακάριου μπορεί να συγκριθεί. Ο Ν.Αναστασιάδης αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος με 57,48% αλλά θα μπορούσε να έχει συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, αν ο Ν. Παπαδόπουλος δεν κρατούσε αποστάσεις από την υποψηφιότητά του.

Με απώτερο στόχο προφανώς, να πάρει τη προεδρία του ΔΗΚΟ τον ερχόμενο Μάρτιο στο εκλογικό συνέδριο, ο Ν. Παπαδόπουλος αποστασιοποιήθηκε και παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ. Κατά τη διάρκεια δε του δευτέρου γύρου των εκλογών, κράτησε αποστάσεις από τον σημερινό πλέον, Πρόεδρο της Κύπρου Ν.  Αναστασιάδη. Με τον τρόπο αυτό θεώρησε μάλλον, ότι θα υποβάθμιζε την υποψηφιότητα του Ν. Αναστασιάδη και ως θα κατάφερνε να «σβήσει» τη στήριξη του νόμιμου ΔΗΚΟ προς τον συγκεκριμένο υποψήφιο, έτσι ώστε να ανοίξει και ο δικός του δρόμος για τη προεδρία του κόμματος τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η όλη στάση του Ν. Παπαδόπουλου πραγματικά προκαλεί απορίες, δεδομένου ότι όλοι οι φίλοι του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου υπουργοί του και όχι μόνο αγκάλιασαν τον Ν. Αναστασιάση. Ανάμεσά τους Πολάκης Σαρρης, ο Βασίλης Πάλμας συγγενής της οικογένειας  Παπαδόπουλου, ο Κυριακος Κενεβεζος, ο Χριστόδουλος Πασιαρδής και πολλοί άλλο.

Με αυτή του τη στάση, ο Ν. Παπαδόπουλος πριμοδότησε τον υποψήφιο της αριστεράς Σταύρο Μαλά και συνέβαλε στο να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό. Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος επί πέντε χρόνια κατακεραύνωνε τη κυβέρνηση Χριστόφια για τις επιλογές της…