Η Σινέντ Ο’ Κόνορ ασπάστηκε το Ισλάμ, άλλαξε το όνομα της σε Σουχάντα (Video)

Η διάσημη τραγουδίστρια Σινέντ Ο’Κόνορ αλλαξοπίστησε και έγινε μουσουλμάνα, και μάλιστα άλλαξε ακόμη και το όνομά της σε «Σουχάντα» που σημαίνει «μάρτυρες» στα Αραβικά.

Η Ιρλανδή ροκ σταρ, που είχε χειροτονηθεί ιερέας από μια περιθωριακή καθολική ομάδα τη δεκαετία του 1990, ανακοίνωσε την είδηση μέσω Twitter, όπου μοιράστηκε μια φωτογραφία της στην οποία φοράει χιτζάμπ.

Η καλλιτέχνης, που έγινε διάσημη το 1990 για την επιτυχία της «Nothing Compares 2 U», που έχει δώσει μάχη με την ψυχική υγεία, ανέφερε: «Θέλω να ανακοινώσω πως είμαι περήφανη που έγινα Μουσουλμάνα» και προσθέτει: «Αυτό είναι το φυσικό συμπέρασμα κάθε έξυπνου θεολογικού ταξιδιού» Όλα τα γραπτά οδηγούν στο Ισλάμ. Αυτό καθιστά περιττές και ανούσιες όλες τις άλλες γραφές. Θα μου δοθεί άλλο όνομα. Θα είναι το Σουχάντα» και πρόφερε το όνομά της με μια απόστροφο στο τέλος Σουχάντα Νταβίτ.

Η Ο’Κόνορ άλλαξε επίσης την εικόνα του προφίλ της στο Twitter με το λογότυπο της Nike και την λεζάντα: «φόρα χιτζάμπ. Απλά κάντο».

Η τραγουδίστρια είπε ότι της δόθηκε η πρώτη της χιτζάμπ από την φίλη της Ιλέιν και «ένιωσε ρίγη» σε όλο της το σώμα όταν την φόρεσε.

Την περασμένη Παρασκευή δημοσίευσε ένα βίντεο που τραγουδάει την την ισλαμική κλήση για προσευχή, που ονομάζεται Αντχάν. Κι έγραψε: «Αυτή είναι η προσπάθειά μου να τραγουδίσω το Αζάν. Έκανα κάποια λάθη στην προφορά γιατί με παρέσυραν τα συναισθήματά μου… αλλά θα ακολουθήσουν χιλιάδες».

Η Ο’Κόνορ άλλαξε το όνομά της το 2017 σε Μάγδα Νταβίτ, λέγοντας σε συνέντευξή της πως επιθυμούσε να «απαλλαγεί από τις γονικές κατάρες».

Τη δεκαετία του 1990 είχε χειροτονηθεί ιερέας από την Ιρλανδική Ορθόδοξη και Αποστολική ΕκκλησίαΤη δεκαετία του 1990 είχε χειροτονηθεί ιερέας από την Ιρλανδική Ορθόδοξη και Αποστολική Εκκλησία

Χειροτονήθηκε ιερέας από την Ιρλανδική Ορθόδοξη και Αποστολική Εκκλησία τη δεκαετία του 1990, συγκλονίζοντας τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν ιερείς.

Η Ο’Κόνορ είχε μια περίεργη σχέση με την θρησκεία. Σε συνέντευξή της τον Ιούλιο του 2007 είχε πει πως θεωρούσε τον εαυτό της Χριστιανή και πως «ο Θεός αγαπά τους πάντες».

Σε συνέντευξή της τον Οκτώβριο του 2002, είπε πως η χριστιανική της πίστη της έδωσε τη δύναμη να ζήσει και να ξεπεράσει τα αποτελέσματα της κακοποίησής της στην παιδική της ηλικία.

Το 2011, καταδίκασε την Καθολική Εκκλησία για το σκάνδαλο για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, με άρθρο της στην Sunday Independent. Σε αυτό, χαρακτήρισε το Βατικανό ως «φωλιά των διαβόλων» και κάλεσε για τη δημιουργία μιας «εναλλακτικής εκκλησίας», λέγοντας πως «ο Χριστός δολοφονείται από ψεύτες» στο Βατικανό.