Η ΣΕΚ καλεί την Ευρώπη να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας

Η ΣΕΚ εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, που ανήλθε στο 56,03%, καλώντας την Ευρώπη να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας που οδηγούν στην ανεργία.

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, “Αυτή η αποχή πρέπει να αποτιμηθεί σωστά και τα πολιτικά κόμματα να κάμουν την αυτοκριτική τους και να βρουν τους τρόπους και τους μηχανισμούς που – μέσα από τη πειθώ και όχι τη νομοθετική υποχρέωση – θα επαναφέρουν εκ νέου τους πολίτες στο δρόμο προς τις κάλπες”.

Για απαλλαγή της Ευρώπης από τη λιτότητα και τον ετσιθελισμό, η Συνομοσπονδία καλεί και τους έξι εκλεγέντες να αφουγκραστούν την αγωνία της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τις διακηρύξεις της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC).

“Οι Κύπριοι ευρωβουλευτές οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μηνύματα των καιρών και τις ανησυχίες των πολιτών και μέσα από κοινή δράση να προασπίσουν τα πραγματικά εθνικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα της ημικατεχόμενης πατρίδας”, προσθέτει.

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι “σήμερα χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα έχει ως κορωνίδα το ισχυρό κράτος πρόνοιας και θα σέβεται τα ανθρώπινα και συνδικαλιστικά δικαιώματα”, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη αυτή την ώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη λογική της αυστηρής λιτότητας που οδηγεί στη δυσπραγία και την ανεργία”.

Όπως αναφέρει, προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μοίρασαν πλήθος υποσχέσεων για ένα καλύτερο αύριο.

“Μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει ένα κοινωνικό προσανατολισμό που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο ως εργαζόμενο και ως καταναλωτή”, καταλήγει η ΣΕΚ.