Η ΣΕΚ ζητά να δοθεί περισσότερη έμφαση σε αγροτική ανάπτυξη και τουρισμό

Η ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει μπροστά, χαράσσοντας μια νέα πορεία, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της οικονομίας με στόχο να δημιουργηθούν ευοίωνες προοπτικές για το αύριο. Ζητά να δοθεί έμφαση στην προγραμματισμένη αγροτική ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, ώστε να σπάσει το αναπτυξιακό αδιέξοδο.

« Η κυπριακή ύπαιθρος και η ενδοχώρα έχουν τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να τύχουν καινοτόμου σχεδιασμού και ουσιαστικής κρατικής στήριξης για να ξαναζωντανέψουν και να αποτελέσουν ξανά πνεύμονα οικονομικής ανάπτυξης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Προστίθεται ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που η ΣΕΚ είδε πρόσφατα να πραγματοποιείται στο Προεδρικό μέγαρο σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με διευρυμένο κλιμάκιο της Τρόικας, όπου αποφασίστηκε η ανάγκη προώθησης νέου αναπτυξιακού προτύπου, το οποίο θα δίδει βαρύτητα στη ναυτιλία, την ενέργεια και τη γεωργία.

«Προς την κατεύθυνση αυτή παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η τεχνολογική και γεωργική ανάπτυξη του γείτονος Ισραήλ», αναφέρεται.

Παράλληλα, η ΣΕΚ κακίζει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, η γεωργία αφέθηκε να μαραίνεται και η ύπαιθρος να μαραζώνει, «βάζοντας όλα τα αυγά μας στο καλάθι του τουρισμού και των χρηματοοικονομικών προϊόντων, τα οποία αδίστακτοι τραπεζίτες έσπρωξαν προς την καταστροφή με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία απέτυχε να διαχειριστεί τα πράγματα μεσούσης της κρίσης».