Η ΣΕΚ απέστειλε στο Πρόεδρο επιστολή για τις ΚΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καλώντας τον να παρέμβει επειγόντως στα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση του σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι, “μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ της Διεύθυνσης της εταιρείας και του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει επιτευχθεί συμφωνία με βάση την οποία επικαιροποιείται το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με βάση τη συμφωνία αυτή, οι εργαζόμενοι ανέλαβαν για άλλη μια φορά νέες θυσίες προκειμένου να δημιουργηθεί προοπτική επιβίωσης της εταιρείας”.

“Μετά την τελική συμφωνία, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις που πιστεύουμε ότι σας δίδουν το δικαίωμα ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέμβετε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ζητήσετε την έγκριση του νέου σχεδίου, πράγμα το οποίο θα διασφαλίσει τη λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίσει τις 500 θέσεις εργασίας που θεωρούνται σημαντικές σε τούτη τη δύσκολη περίοδο που περνά η κυπριακή οικονομία”, σημειώνει ο κ. Μωυσέως στην επιστολή του.

Προσθέτει ότι “τυχόν έγκριση του σχεδίου από την ΕΕ θα δώσει την ευκαιρία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που είναι και επιθυμία όλων μας”.

“Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών που περνούν οι Κυπριακές Αερογραμμές και θα παρέμβετε άμεσα, με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας”, καταλήγει ο κ. Μωυσέως.