Η Ρωσική “λυκοφιλία”…

Στα κρύα του λουτρού την πλέον κρίσιμη στιγμή άφησε την Κύπρο η «φίλη» Ρωσία. Όταν δέχθηκε το πρώτο βόλι από τους λεγόμενους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων και έπεσε στα γόνατα από το εκτρώμα που έγινε προσπάθεια να της επιβληθεί.

Όταν αναγκάστηκε σε λίγες μέρες να παρουσιάσει μία αξιόπιστη λύση τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού της τομέα και η χρεοκοπία με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου και των τραπεζών της.

Την ώρα που όλος ο κυπριακός λαός περίμενε από το «ξανθό γένος» να δώσει μία λύση η οποία θα μετάτρεπε την αβεβαιότητα και τον φόβο σε σιγουριά και αγαλλίαση, αφέθηκε στα αρπακτικά νύχια κάποιων οι οποίοι θέλουν να λέγονται εταίροι.

Παράλληλα ο αδερφός παραδοσιακά λαός φρόντισε να δώσει και την χαριστική βολή στην ψυχορραγούσα μικρή Κύπρο, παίρνοντας και θέση στα επεκτατικά παιχνίδια της Τουρκίας , που λιγουρεύεται τα κοιτάσματα που βρίσκονται στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η δήλωση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είπε «Γιατί να αγοράσουμε ένα στοιχείο τέτοιο το όποιο θέλει και η Τουρκία και το διεκδικεί;», έβαλε στο παιχνίδι της κυπριακής ΑΟΖ και τη Τουρκία. Η Αμερική και η κυβέρνηση πάντα έλεγαν και λένε ότι η Κύπρος έχει κυριαρχικό δικαίωμα να χειριστεί όπως θέλει την ΑΟΖ της.

Το “ξανθό γένος” που θα μας βοηθούσε όπως έλεγαν και οι γραφές μας….. Αντί αυτού μας πάτησε στο λαιμό…

Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως κύριοι.