Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας… (Video)

Έκανε τη δουλειά ως όφειλε. Με δυο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά (29΄, 77΄) καθάρισε (2-1) τη Βιγιαρεάλ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 34η φορά στην ιστορία της.

Με δύο λόγια: Η Βασίλισσα επέστρεψε στο θρόνο της, ανοίγοντας μια νέα εποχή για εκείνη. Μια εποχή σοβαρότητας, συνέπειας και καμία φορά κυνισμού: Σαν το τρίπτυχο δηλαδή που έφερε τα πάνω-κάτω στη la liga από την περίοδο της επιστροφής των ομάδων στη δράση.

Η Ρεάλ δεν βγάζει μάτια, δεν έχει «γκαλάκτικος», δεν κρύβει τη μπάλα. Ξέρει όμως να κάνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο. Και το απέδειξε και απόψε σε ένα ματς που νίκη ισοδυναμούσε με το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα η απογοητευμένη Μπαρτσελόνα όχι απλώς δεν έκανε το καθήκον της, αλλά έκλεινε με τον τρόπο που άξιζε την απογοητευτική της πορεία μετά τη διακοπή.

Με το γκολ ισοφάρισης του Μέσι σε αυτό του Αρνάιθ να μην αποδεικνύεται τοκετό, οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν 2-1 από την αδιάφορη Οσασούνα μέσα στο «Καμπ Νου».

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μεντί, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Αζάρ (62′ Ασένσιο), Ροντρίγκο (62′ Βινίσιους), Μπενζεμά

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Ασένχο, Γκασπάρ, Κιντίγια, Τσάκλαρ, Πάου Τόρες, Μόι Γκόμεθ (63′ Καθόρλα), Πένια (46′ Μπρούνο), Μορλάνες (63′ Ιμπόρα), Ανγκισά (82′ Τριγκέρος), Τσουκβουέζε (46′ Οντιβέρος), Ζεράρ.