Η πρώτη συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου

Είναι νέα, όμορφη και με πολύ ευαίσθητη καρδιά! Ο λόγος για την Εριέττα Κούρκουλου, την κόρη δύο πολύ σπουδαίων ανθρώπων, του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση.

Η όμορφη Εριέττα παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό “Όλα για τα ζώα” και μίλησε για την ιδιαίτερη αδυναμία που έχει στους τρεις τετράποδους φίλους της. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που της έχουν προσάψει για τα χρήματα που ξόδεψε ώστε να ιδρύσει το ” Save a Greek Stray”.

Το “Save a Greek Stray” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχος του είναι να βοηθήσει όλα τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την πρώτη της επαφή με σκύλο είπε:

” Όταν ήμουν 8 χρονών, οι γονείς μου μού έφεραν την Ντόλι που είναι σήμερα 11 ετών κι έγινε φίλη μου από την πρώτη στιγμή. Ποτέ δεν την είδα σαν σκυλί. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι μόλις έφτασε στο σπίτι μας, κατούρησε το πόδι του πατέρα μου. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή τον αγαπούσε. Ο Ντάνι ήρθε τρία χρόνια μετά και σήμερα είναι 9 ετών. Το τελευταίο μέλος της παρέας, η Νικόλ είναι 6 ετών και την βρήκαμε στο δρόμο. Επειδή είναι η πιο μικρή είναι και η πιο παιχνιδιάρα απ’ όλα».

Όσον αφορά τις αρνητικές κριτικές δήλωσε ότι πολλοί την έχουν κατηγορήσει για τα χρήματα που ξόδεψε ώστε να υλοποιηθεί το εγχείρημά της και δεν τους αδικεί καθώς αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να δοθούν σε ανθρώπους.

Φανερά ενοχλημένη αναφέρθηκε και σε όσους έχουν το ψυχικό σθένος να βασανίζουν τα ζώα:

«Όποιος είναι ικανός να βασανίσει ένα ζώο, είναι ικανός να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο κι αυτό με τρομάζει. Το να κρεμάνε τα σκυλιά, να τα τρώνε στο κέντρο της Αθήνας, όλα αυτά δεν μπορεί να τα δεχτεί ένας άνθρωπος που έχει καρδιά. Όταν μεγαλώνει κάποιος και βλέπει πόση κακία υπάρχει στον κόσμο μας και πόσο εύκολα κι αβίαστα κρίνει ο ένας τον άλλο, δεν μπορεί να μην εκτιμήσει τα ζώα. Ένας σκύλος δεν θα σε κρίνει ποτέ και θα σε αγαπάει χωρίς αντάλλαγμα. Αυτά είναι στοιχεία που σπάνια συναντάς σε ανθρώπους».