Η πρόταση της Υπουργού ενώπιον γενικής συνέλευσης εργαζομένων της LGS

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, θα μεταφέρουν σήμερα στους εργαζόμενους της εταιρείας LGS, την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για την επίλυση της διαφοράς που προέκυψε στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, μεταξύ των εργαζομένων και των εταιρειών Swissport και LGS, που προσφέρουν υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Η πρόταση δεν απευθύνεται στους εργαζόμενους της Swissport, με την οποία ο διάλογος θα παραταθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων της LGS συνέρχονται στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στη μία, στο αεροδρόμιο Πάφου για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την πρόταση.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος δήλωσε  ότι «μετά τη σύγκληση των γενικών συνελεύσεων του προσωπικού και τη φανερή πλέον πρόθεσή μας ότι θα παίρναμε δυναμικά μέτρα, η Υπουργός αργά το απόγευμα μας κάλεσε στο γραφείο της και προσπάθησε να επιλύσει τη διαφορά, υποβάλλοντας πρόταση την οποία μεταφέρουμε σήμερα στις γενικές συνελεύσεις, τόσο στο αεροδρόμιο Λάρνακας όσο και στο αεροδρόμιο της Πάφου, υπό την αίρεση ότι αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από την πλειοψηφία του προσωπικού».

Σύμφωνα με τον κ. Τούλουπο, η πρόταση της Υπουργού «λαμβάνει υπόψιν τις θυσίες της εργατικής πλευράς αλλά και αιτήματα και απαιτήσεις της εργοδοτικής πλευράς. Έγινε μια προσπάθεια από μέρους της Υπουργού να συγκεράσει αυτά τα δύο, και η πρόταση κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια».

Η συντεχνία, πρόσθεσε, θα προσπαθήσει να προβληματίσει τους εργαζόμενους.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του ΓΓ της ΟΙΥΚ ΣΕΚ Ελισσαίου Μιχαήλ, ο οποίος ανέφερε πως «θα αναλύσουμε την πρόταση στο προσωπικό και θα εξηγήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και ο κόσμος δημοκρατικά θα αποφασίσει».