Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν πείθει καν τους οπαδούς της

«Απολύτως κατανοητή η προσπάθεια του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ να αποσείσουν από τους ώμους τους τις τεράστιες ευθύνες του πώς φτάσαμε στην οικονομική τραγωδία, λόγω μιας άτολμης διακυβέρνησης», δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, σε απάντηση της δήλωσης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, «δυστυχώς, για τους ίδιους είναι τόσο τραγικά τα αποτελέσματα της προηγούμενης πενταετίας που ούτε καν τους δικούς τους οπαδούς δεν πείθουν. Ειδικά», προσθέτει, «όταν ισχυρίζονται ότι μέχρι τη μέρα που έφυγαν από την εξουσία όλα ήταν ρόδινα και σε ένα δεκαπενθήμερο ξαφνικά όλα έγιναν καμένη γη».

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει επίσης πως «για λόγους αυτοσεβασμού αλλά και σεβασμού της κοινωνίας που βιώνει με οδυνηρό τρόπο την οικονομική τραγωδία», η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει πλέον να εμπλακεί σε ανούσια αντιπαράθεση για θέματα τόσο ξεκάθαρα «και ελπίζουμε ως Κυβέρνηση να βρούμε ανταπόκριση, διότι αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στην ουσία που είναι η άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων και ειδικότερα του μείζονος θέματος της ανεργίας».

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει ότι παρόλο που η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει ένα συνετό πολιτικό κλίμα, εντούτοις κάποιοι επιμένουν. «Εμείς θα επιμένουμε -και το υπογραμμίζουμε αυτό- στο ήπιο πολιτικό κλίμα και στην αλήθεια, διότι αυτό υπαγορεύει το συμφέρον του τόπου ειδικά αυτή τη δύσκολη ώρα», καταλήγει η γραπτή δήλωση.